Meyers Grøn Mad

”Da jeg var barn, spillede kødet hovedrollen i stort set alle vores aftensmåltider. I mit voksne liv har jeg de sidste 15-20 år gradvist skruet ned for de animalske proteiner og op for mængden af ingredienser fra planteriget, der indgår i vores måltider. Jeg har ikke været alene på denne rejse, og jeg tror, at mange flere vil få lyst til at få ud af dette spor. Forhåbentlig kan denne bog være god at have med på vejen”.

Sådan indleder Claus Meyer forordet i sin nye kogebog Meyers Grøn Mad, der – som undertitlen antyder – er for ’vegetarer, veganere og alle, der gerne vil spise mere grønt’.

Bogens ærinde er ikke at overtale dig eller nogen andre til at blive vegetar eller veganer. Men jeg håber, at opskrifterne giver dig inspiration til masser af gode grønne spiseoplevelser, uanset hvad du i øvrigt har i din indkøbskurv og dit køleskab

De fleste ved, at kødproduktion medfører en enorm miljøbelastning. Og mange er da også ligesom Meyer begyndt at spise mindre kød til dagligt. Men når kødet det meste af ens liv har været udgangspunktet i nærmest alle måltider, kan det være svært – gode intentioner eller ej – at finde på gode, lækre, og ikke mindst lette kødfrie retter i en travl hverdag.

Kommer du her tit?

I løbet af november kører vi en kampagne henvendt til dig, der sætter pris på vores indhold. For måske har du lyst til at hjælpe os? For 10 kroner om måneden kan du gøre en kæmpe forskel - hop ind her og læs mere om, hvorfor vi beder om hjælp.

Meyers Grøn Mad er derfor et virkelig godt supplement på kogebogshylden. Med over 100 opskrifter er der masser af inspiration at suge til sig, og som de fleste af Meyers andre kogebøger er opskrifterne simple at gå til – alle suppleret med lækre, appetitlige billeder fra mad- og livsstilsfotografen Anders Schønnemann.

En overskuelig sæsonkalender over de danske råvarer inviterer til at dykke ned i årstidens frugt og grønt. Her i efteråret og vinteren kan du bl.a. glæde dig til at prøve kræfter med ’snacks fra Mellemøsten, ristede kikærter, græskarhummus og friteret blomkål’, ’kartoffelcurry med grønkål, indiske dosa og æblechutney’ og ’gulerodstærte med karry og citrontimian’.

Lyder det ikke som det helt rigtige til en kold og mørk novemberaften?

  • Du kan købe Meyers Gørn Mad her (affiliate link). Hvis du køber gennem vores link får vi en lille procentdel af købet. Prisen er selvfølgelig den samme for dig, som den ellers ville have været.

Tekst af Ditte Hedegaard Davidsen, foto af Johanne Stenstrup.

hjælp os med at drive webmagasinet og støt hver måned

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *