Skildpaddetanker

Kender du følelsen af, at indlysende sandheder forsvinder i hverdagens trummerum? At du udmærket godt ved, at inspiration til en mere bæredygtig hverdag kan spredes som ringe i vandet, men at du indimellem af en eller anden grund har for travlt til at huske på det? Så gå ned ad memory lane med teolog og lektor i bioetik Mickey Gjerris. Med humor og stor refleksionsevne giver han dig lyst til at hæve blikket, handle og tage diskussioner op.

Mickey Gjerris har samlet 52 sandheder i bogen Skildpaddetanker. Sandhederne er hentet fra K.E. Løgstrup og andre filosoffers tankegang eller forfattere som Michael Strunge og Dan Turèlls bøger. Alle de kloge tanker om at tage ansvar for fremtiden, hjælpe hinanden og indse, at der kan være forskelle mellem det vi siger, og det vi gør, er samlet i en række essays. De kan læses som forfatterens personlige dagbog eller bruges som inspirerende tips til dit eget liv.

Bogen en er opfordring til at omsætte det, vi allerede ved, til handlinger. Eller som Mickey Gjerris formulerer det: “Det handler om at tage hænderne op af den fælles kagedåse og dele ud af småkagerne i stedet for at proppe dem i munden”. Det handler ikke om at have intentionerne til at gøre det rigtige – men om rent faktisk at vælge at gøre det rigtige.

Skildpaddetanker fortæller dig ikke, hvordan du skal handle, men den lærer dig at reflektere over de valg, du træffer – uanset om det gælder dit forhold til dyrevelfærd, måden du taler til andre på eller din vilje til at tage en uoverskuelig kamp op. Det er en bog, du kan fordele over hele året med ét essay til hver uge eller læse som en samlet række tanker.

Tekst af Sara Amos Pedersen, foto af Johanne Stenstrup.

hjælp os med at drive webmagasinet og støt hver måned

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *