Cowspiracy

Cowspiracy er en dokumentar om kødindustriens bidrag til den globale opvarmning. Lyder det kedeligt? Det er det ikke! Filmen tager nemlig fat i et paradoks: Selvom kødindustrien forurener enormt, er der næsten ingen klima- og miljøorganisationer, som har kød i fokus.

Filmens udgangspunkt er en udregning, der viser, at kødindustrien står for 51% af verdens drivhusgasudledning. Dét tal skal man tage med et gran salt, siger DR Detektor, for det kan udregnes på mange forskellige måder, og Cowspiracy har valgt den måde at regne på, som giver det højeste resultat – ikke helt fint i kanten, kan man mene. At kødindustrien er en klimaskurk er der dog ingen tvivl om.

Filmens hovedperson, instruktør og producer, Kip Andersen, hinter kraftigt til, at verdens klimaorganisationer ikke fortæller os alting. De fokuserer på at få os til at skifte til vedvarende energi, spare på vandet og plante træer i byerne, men glemmer, at det faktisk er på middagsbordene, at den største årsag til global opvarmning skal findes. Hvordan mon det kan være? Andersens teori er, at kødindustriens lobbyister bruger beskidte tricks og betaler de grønne organisationer for pænt at lade være med at nævne, at kød er den største trussel mod klimaet. Hans teori underbygges af interviews med miljøaktivister, som fortæller om sager, hvor folk har talt kødindustrien imod og efterfølgende er blevet retsforfulgt eller det, der er værre.

  • Cowspiracy er både underholdende og fuld af fakta, som man i øvrigt kan få alle kilder til på filmens hjemmeside, hvis man selv vil lege Detektor. Den er på Netflix, og hvis du ikke har en konto der, kan du downloade den for 40 kr.
hjælp os med at drive webmagasinet og støt hver måned

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *