Design with Dignity

design with dignitySavner du et dansk perspektiv på tøj og bæredygtighed? Så skal du bruge 40 minutter på at se filmen Design with Dignity. Den tager dig med på en tur gennem værdikæden i tøjproduktionen og viser vigtigheden af at passe på de mennesker, som laver vores tøj.

Tag en ting som jeans med et slidt look. Har du tænkt over, hvordan man laver de helt rigtige slidmærker – og hvem der laver dem? Filmen viser den tyrkiske fabriksarbejder Bego, som har nedsat lungekapacitet på grund af dine og mine jeans. Et interview med den cambodianske syerske Sreymoms sætter ligeledes store spor, når hun smilende fortæller om en arbejdsdag, der mest af alt minder om et mareridt.

Mode er skønt, fascinerende og dragende, men der er en bagside, og den viser Design with Dignity. Filmen er især rettet mod designere, da de har indflydelse på, hvordan og hvor tøjet laves. Op mod 80% af et produkts miljøpåvirkning bestemmes i designfasen, så designvalg og forretningsstrategi har stor betydning for, om et stykke tøj kan betegnes som bæredygtigt eller ej..

Bag filmen står organisationen Clean Clothes Campaign Denmark. De mener, at det skal være nemt at finde viden om bæredygtige designmetoder, og har lavet filmen med det formål. The Dig Project er en side, hvor designere og forbrugere kan se, hvilke praksisser der kan bruges som alternativ til de giftige og sundhedsskadelige metoder, vi ser i filmen.

  • Design with Dignity ligger gratis tilgængelig i sin fulde længe her. Bemærk, at vores egen seje Johanne også medvirker!
hjælp os med at drive webmagasinet og støt hver måned

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *