Human

Hvad får man, når man beder mennesker fortælle om det sværeste, de har oplevet? Eller om deres største kærlighed? Og hvem er vi mennesker egentlig? Det spurgte instruktøren Yann-Arthus Bertrand sig selv og 2000 interviewpersoner fra hele verden om, og HUMAN er svaret. Et portræt af menneskeheden på godt og ondt, som væver fortællinger om livet som menneske sammen med panoramabilleder af natur og menneskeskabte landskaber.

Der er den amerikanske fange på dødsgangen, som har slået en kvinde og et barn ihjel. Den japanske atombombeoverlevende, som fortæller om sit ægteskab. En krigsveteran, som længes efter at slå ihjel igen, og en flygtning, som ikke længere har et hjem i verden. Der er fortællinger om krig, kærlighed, penge, lykke, hævn, drømme og alt det, som ellers rører sig i hoveder, kroppe og hjerter rundt omkring på planeten.

Alle interviews er helt sparsomt filmet, bare et ansigt mod en mørk baggrund. Det betyder, at følelserne skinner klart igennem uden filter – både de dystre og de muntre. Filmens mål er at skabe mindre skepsis over for andre mennesker og mere kærlighed og forståelse. Vi synes, at det lykkes, fordi den så fint viser, at alle har grunde til at være, som de er.

  • Human er med instruktørens egne ord “en gave til menneskeheden”. Derfor kan du se den i fuld længde og god kvalitet på youtube helt gratis.
  • Og psst: Den er mere end tre timer lang, bare så du er forberedt.

 

hjælp os med at drive webmagasinet og støt hver måned

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *