The True Cost

Hvem betaler prisen, når du køber billigt tøj? Det gør de mennesker, der har syet, de bønder, der har dyrket bomulden, og det økosystem, som ikke er blevet beskyttet i processen.

Du har måske ikke tænkt over det, men alle stykker tøj, som findes, er lavet af ikke bare en, men mange personer et sted i verden. Tøjproduktion er i stor stil afhængig af hænder til at sy tøjet, og filmen The True Cost giver et indblik de liv, som syerskerne lever. For nogle er filmen en øjenåbner, for andre bekræfter den, hvad de allerede ved: At der er en kæmpe urimelighed i tøjindustrien.

The True Cost tager udgangspunkt i flere personlige fortællinger, som alle er rørende og sætter ansigt på de mennesker, som betaler prisen for en urimelig industri. En syerske må efterlade sit barn hos familien flere hundrede kilometer væk fra hendes arbejde, fordi lønnen er lav og arbejdsdagene alt for lange. En økologisk bomuldsbonde har mistet sin far og mand til kræft, fordi giftige sprøjtemidler spredes med fly, rammer hendes marker og dukker op i hendes drikkevand. Det er især stærke kvinder, som bærer fortællingen, og deres skæbner sætter spor – også efter filmen er slut.

Det er svært at kigge på sit billige tøj på samme måde som før, når man har set filmen. Den kan sagtens tåle at blive set flere gange, og hvis du holder købestop, er den fremragende til at stoppe shoppelysten!

hjælp os med at drive webmagasinet og støt hver måned

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *