Ses vi i oktober?

Med oktober måneds komme er efterårssæsonen for alvor skudt i gang. Det betyder indendørshygge en masse med en god bog eller inspirerende filmMen gå endnu ikke helt i hi. For du kan sagtens tage september måneds udfordring med ind i oktober og bruge soltimerne på at komme ud og nyde efterårets skønne og farverige natur på en gåtur i parker og skove. Eller du kan tage afsted og blive klog på et af de mange foredrag, som afholdes i løbet af de kommende uger rundt omkring i landet.

Tjek oktober måneds arrangementer om klima, miljø og bæredygtighed ud lige her og se, om der er noget for dig:

København

1. oktober: Traditionen tro står 1. oktober også i år verden over i vegetarismens tegn. Også i Danmark kan du til International Vegetardag 2017 blive klog på grøn mad og livsstil samt smage på kødfri delikatesser – bl.a. når Dansk Vegetarisk Forening fejrer dagen på Gammeltorv i København.

4. oktober: Tag med til Sustainability Lecture på Københavns Universitet, når forfatteren af The Handbook of Global Climate and Environment Policy, Professor Robert Falkner, kommer og sætter perspektiverne på en international fælles politik på bæredygtighedsfronten i relief.

8. oktober: Lidt over en måned inden kommunalvalget afholdes den 21. november inviterer 350 Klimabevægelsen til debatarrangementet Kommunalvalg 2017 og klima, hvor et udvalg af potentielle medlemmer i borgerrepræsentationen tager en snak om Københavns ambitioner om af blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025.

9. oktober: Er du interesseret i det politiske take på stres, angst og depression blandt studerende? Så tag med til konference om trivsel på Christiansborg, hvor der venter dig en halv dag smækfyldt med foredrag og debatter.

12. oktober: Også på Aalborg Universitet er der foredrag med efterfølgende Q&A. Den her gang hedder gæsten Rob Hopkins, og du kan høre om “Transition Stories – local solutions for a sustainable society“.

12. oktober: Vil du i stedet snakke om tøj og sige hej til vores co-founder Johanne mens du spiser overskudsmad? Så kom med til Tyg&Tænk, som er et middags- og debatarrangement med fokus på tøj og miljø.

Aarhus

8. oktober: Vil du lære, hvordan du bruger havens råvarer til at lave din egen vin?  Så tag med til foredrag og smagning af vine lavet på primært aarhusianske bær. Arrangementet afholdes af Smag på Aarhus i samarbejde med Dome og Visions.

24. oktober: Klima & Popcorn holder også i oktober filmvisning inkl. debat, hvor du kan komme ind dog se dokumentaren Tapped, der handler om flaskeindustriens indflydelse på bl.a. klima og sundhed.

25. oktober: Få inspiration til bæredygtige valg i hverdagen til grøn samtalesalon, hvor GO’ Mejlgade, Samtalesaloner i Aarhus og de Grønne Piloter får dig til at reflektere over din egen adfærd.

Odense og Aalborg

Hhv. 11. og 26. oktober: Kan EU redde klimaet? Det spørgsmål diskuterer to skarpe hjerner, når oplysningsforbundet DEO inviterer til debat i Odense og Ålborg.

Tip os gerne om dit yndlingsarrangement i oktober i kommentarfeltet.

hjælp os med at drive webmagasinet og støt hver måned

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *