Ses vi i september?

Kalenderen siger september lige om lidt, og det betyder, at vi er i gang med at snige os ind i efteråret. Der er dog gode grunde til at gemme indehyggen til senere og i stedet komme afsted til en masse seje events! Øverst på vores september-liste står vores egne filmvisninger, som denne gang finder sted i hele tre byer – skal du med? Måneden byder også på spændende debatter og en bæredygtighedsfestival! Se selv her:

København:

1.-2. september: Sjovt one man show om frustrationen ved at ville redde verden. Kan ses på Folketeatret på månedens to første dage. 

6. september: Vidste du, at Fairtrade-labelen ikke kun findes på dine madvarer, men også på tøj? Omstilling Nu og Dagbladet Information holder omstillingscafé med fair fashion og bæredygtig tøjproduktion i fokus.

19. september: Tag med når Tænketanken Frej holder deres første konference om dansk landbrug og fødevareproduktion. Du får lov til at dykke ned i emner som miljø, forbrug, klima og dyrevelfærd.

20. september: Var det noget med en tur i biografen? Sustain Daily holder filmvisning i Empire, og RiverBlue er på programmet – en film om modeindustriens ødelæggende indflydelse på vores floder.

26. september: Vil du vide mere om, hvordan landbruget påvirkes, når Danmark skal reducere sit CO2-udslip? Så er Tænketanken Frej på banen igen med eventet “EU’s Klimamål: Dødsstød eller redning for dansk landbrug”.

Aarhus:

8. september: Studiegrupper er ikke kun for studerende, så spids blyanterne og tag med til første møde i Gode Penges studiegruppe. Her kan du lære om, hvorfor det er problematisk, at bankerne skaber penge.

9. september: Hvadenten du er fiks på fingrene eller har ti tommelfingre, så er du ønsket til Repair Café i Dokk1. Her kan du hjælpe andre eller selv få hjælp til alt fra lapning af dine bukser eller din cykel til at skifte grafikkortet på computeren.

10. september: Tag med til den store debat “Liv og overlevelse – Hypothetical #3 om bæredygtighed, hvor der diskuterer, hvordan mennesket kommer til at overleve klimaforandringerne – hvis vi overhovedet overlever dem. Vores egen seje medstifter af Sustain Daily, Johanne, er en del af debatpanelet, så der er ekstra god grund til at komme afsted og suge til sig af viden og interessante synspunkter.

12. september – 9. oktober: Kunst, arkitektur og bæredygtighed i én sammensurium – det er, hvad du får på Wasteland-udstillingen i Dome of Visions. Her udforskes skrald som en ny byggeressource til fremtidens og byer.

13. september: Vi kommer skam også til Aarhus og viser film. Tag med i Øst for Paradis og se RiverBlue med os, hvis du vil have en undskyldning for at spise lune popcorn, samtidig med du bliver klog på modeindustriens forurening og ødelæggelse af floderne.

26. september: Hvis du indimellem finder det svært at træffe det bæredygtige valg, så tag til Grøn Samtalesalon i Dome of Visions, som skal inspirere til ideer og handlinger.

28. september: Kan EU redde klimaet? Det spørgsmål kan du få svar på til event, når Oplysningsforbundet DEO sætter fokus på EU’s rolle og indsats i den grønne omstilling.

Aalborg:

9.-16. september: Hvis du befinder dig i Aalborg denne uge, kan du nok ikke undgå at lægge mærke til den Bæredygtighedsfestival, der finder sted. Festivalen byder på et hav af aktiviteter, arrangementer og debatter med bæredygtighed i fokus – så der burde være noget for dig!

9. september: Et bud på et spændende arrangement under Aalborg Bæredygtighedsfestival er Torvedagen, som byder på workshops om genbrug og upcycling samt mulighed for at købe alskens bæredygtige produkter (pssst… Hos Bleschu, der er til stede ved Torvedagen, kan du købe vores eget magasin, Sustain Yearly).

12. september: For første gang tager vi også vores filmvisning med til Aalborg! Vi viser River Blue i Biffen – tag med og lad dig synke ned i de bløde biografsæder, mens du gnasker popcorn og bliver klogere på modeindustriens forurening af jordens floder.

Har vi glemt dit yndlingsarrangement i september? Så hold dig endelig ikke tilbage med at dele det i kommentarfeltet.

GemGem

hjælp os med at drive webmagasinet og støt hver måned

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *