Ses vi i november?

Lige om lidt viser kalenderen november – årets sidste efterårsmåned, som ligger klemt inde mellem smukke, orangerøde oktober og hyggelige, julede december. Hvis du vil bruge november på andet end at vente på julen, så har vi samlet alle de bedste grønne events om klima, miljø og bæredygtighed lige her.

København

1.-2. november: Kom til åbent hus i et Tiny House i anledning af konferencen Building Green. Huset står ved Forum begge dage, så du kan kigge indenfor og se, hvordan man kan leve småt, mobilt og funktionelt.

1.-2. november: Konferencen Building Green sætter fokus på bæredygtige løsninger i byggeriet to hele dage i Forum. Det er gratis at deltage, og der er mere end 100 stande med hver deres bud på produkter til fremtidens bæredygtige byggeri at gå på opdagelse i.

1. november: Novembers første dag er international veganerdag. I København fejres det på Kultorvet hele eftermiddagen med smagsprøver, gratis opskrifter, information og mulighed for at møde veganske initiativer, foreninger og organisationer.

4. november: Naturbyen kalder alle grønne kræfter i Brønshøj, Husum og Tingbjerg! Tag til pop up café, filmvisning og gratis middag i Energicenter Voldparken fra kl. 14 til ud på natten. 

5. november: For fjerde år i træk arrangerer Omstilling Nu konferencen Economy, People and Planet. Temaet i år er grøn omstilling gennem digitale platforme, og programmet er spækket med spændende oplæg, workshops og tid til at møde andre grønne ildsjæle.

9. november: November måneds Tyg&Tænk-arrangement sætter fokus på social og grøn bæredygtighed. Som altid kan du spise mad et måltid overskudsmad lavet af donationer fra lokale restauranter og madsteder på Vesterbro, mens du bliver klogere.

22. november: Hvordan bidrager forskning egentlig til forandring? Og hvad gør forskere for at redde verden? Tag til debatten Science and Sustainability hos Think og bliv klogere!

28. november: Tag til debat med Tænketanken Frej. Til eventet Kødafgift – en mulig vej til et bedre klima? sætter de fokus på alle sider af kødafgiftsdebatten. For hvordan vil sådan en afgift egentlig påvirke forbrugerne, og hvad vil det i sidste ende betyde for klimaet?

Hele november: KADK holder en række arrangementer i forbindelse med udstillingen Cirkulær Økonomi i Arkitektur og Design, som er åben hele november måned. Du kan fx høre om design inspireret af naturen eller madproduktion i byer.

Aarhus

1. november: international veganerdagI Aarhus fejres på Åboulevarden hvor den møder Frederiksgade. Der vil være smagsprøver, information og gratis opskrifter, og du kan møde veganske initiativer, foreninger og organisationer.

13. november: I anledning af kommunalvalget den 21. november har UngEnergi i Aarhus arrangeret en debat med fokus på klimaet og inviteret fremtrædende aarhusianske lokalpolitikere til at diskutere Aarhus’ klimaansvar.

18. november: Fiks en ting på DOKK1 til Repair Café eller tag dine skills under armen og hjælp andre med at fikse deres!

21. november: Har du en idé til en virksomhed, som kan løse en af samfundets udfordringer? Så kan du tage til åben workshop for sociale iværksættere og få sparring og støtte til at videreudvikle den og komme godt i gang.

27. november: Hvad er ægte forandring? Det er temaet for Hypothetical #4 på Aarhus Teater, hvor blandt andet en hjerneforsker, en psykolog og en EU-kommisær debatterer, hvordan verden har forandret sig, og hvordan fremtiden – måske – ser ud.

28. november: Honningbierne dør – men hvad betyder det? Tag til Klima & Popcorn og se dokumentarfilmen Vanishing of the Bees sammen med UngEnergi. Der er et debatoplæg om bier inden filmen og masser af popcorn undervejs.

Aalborg

15. november: Tag din ødelagte forstærker, din nederdel hvor sømmen er gået op eller din crashede computer med til Repair Café på Platform 4 og få hjælp og vejledning til at fixe den. Don’t throw it – fix it!

Mangler vi noget på listen? Så læg en kommentar!

 

hjælp os med at drive webmagasinet og støt hver måned

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *