April måneds udfordring: Saml skrald i naturen

I dag afsluttes Danmarks Naturfredningsforenings store årlige affaldsindsamling, som skal gøre opmærksom på et tiltagende problem: Affald, der bliver smidt ud i skove og parker, ligger langs vandkanten eller flyder i åer og søer.

Hvis vi fortsætter med at smide vores affald i naturen, vil blandt andet mikroplast i 2050 have sørget for, at verdenshavene indeholder lige så meget plastik som fisk – et virkelig skræmmende scenarie.

Affaldsindsamlingen, hvor skoleklasser og andre skraldebekæmpere tager afsted og samler ind, hvad andre har smidt ud, er et super initiativ. Men selvfølgelig er problemet ikke løst med nogle enkelte dage om året. Det der skal til, er en generel bevidsthed om affaldsproblematikken. Vi bliver alle sammen nødt til at tage vores del af skraldet, hvis fremtidens klode skal være et renere sted.

For at få taget hul på det, udfordrer vi derfor i april dig og os selv til at samle skrald. Det kan være en dåse, du falder over på en gåtur i skoven, mærkeligt plastik langs stranden eller alt muligt andet skrald alle mulige andre steder i naturen. Hvis du væbner dig med en pose og et par arbejdshandsker, er du altid klar til at få bugt med plastikflasker, dåser og papkrus.

Fortæl os gerne, hvad du har fundet!

Tekst af Anne Fürstenberg, foto af Johanne Stenstrup.

hjælp os med at drive webmagasinet og støt hver måned

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *