Maj måneds udfordring: Opdag din by

I forårsmånederne bliver vi belønnet med en par ekstra fridage, når helligdagene står for døren. I år byder maj både på Store Bededag og Kristi Himmelfartsdag – oplagte muligheder for at lære din by bedre at kende! Derfor er maj måneds udfordring at gå på opdagelse i din by og få nye yndlingssteder eller genfinde gamle favoritter.

Lysten til at opleve de europæiske storbyer på egen hånd gør, at vi nogle gange glemmer at kigge på det, vi har lige rundt om os. Sightseeing i byen udenfor din hoveddør er et godt alternativ til weekendrejser, der hverken kræver fly eller lange køreture og har den store fordel, at hvis du finder noget dejligt, kan du vende tilbage igen og igen.

I redaktionen har vi fundet bykortet frem og er hoppet op på cyklen. At være turist i egen by er en fornøjelse, og du vil garanteret hurtigt opdage, at dit lokalområde rummer museer, events, gode ruter til gå- og cykelture, hyggelige kroge at drikke kaffe i og bænke i parker, du kan sætte dig på og kigge på natur eller mennesker. Jo oftere du går på opdagelse i dit nabolag, jo flere interessante steder spotter du.

Vi kan inspirere hinanden til at bruge byen omkring os – alt det kræver er, at vi går på opdagelse og deler ud af vores fund og anbefalinger. Spørg dine venner om deres bedste museumsoplevelse, gå tur med kæresten langs kanalens nye broer eller tag familien med til et af forårets grønne events.

Du vil hurtigt opleve, at de mange ture øger din bevidsthed om din bys historie, arkitektur og grønne oaser. Et tip er at lave en liste på mobilen eller et stykke papir, hvor du samler en to do-liste med lokale oplevelser. Det kan med garanti kurere noget af den udlængsel, der ofte opstår, når kalenderen byder på forlængede weekender.

Fortæl os gerne, hvad du har opdaget i din by – eller giv dit bedste tip til en oplevelse i din by videre i kommentarfeltet eller ved tagge #sustaindaily på instagram.

Tekst af Sara Amos Pedersen, foto af Emma Slebsager.

hjælp os med at drive webmagasinet og støt hver måned

2 Comments

  • God idé! Jeg har tænkt tanken så mange gange, men det bliver mest når man har gæster udefra, som man ser sin egen by med nye øjne. Jeg er født og opvokset i Stockholm, men det er først nu, hvor jeg kommer hjem på besøg, hvor jeg virkelig sætter pris på den smukke by.

    • Ja, det er rigtigt – gæster kan tit hjælpe med at give et nyt blik på den by, man bor i. Ellers er et godt tip at tage nye veje, når man skal et sted hen, eller at kigge op i stedet for ned 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *