Juni måneds udfordring: Spis vegansk is

Sommeren er over os, og når nu den globale opvarmning giver os varmere somre, kan vi lige så godt nyde det – på bæredygtig vis selvfølgelig.

Spis vegansk is

Månedens udfordring er at spise vegansk is mindst én gang – men du må du gerne gøre det flere! Vegansk is kan fx være sorbet* lavet på frugt, vand og sukker, eller nicecream lavet på bananer og plantemælk eller frugter. Mulighederne er uendelige, og det kan fås til enhver smag. Hvis du allerede kender og er fan af vegansk is, så prøv nye varianter. Hvis du er fan af flødeis, så prøv noget nyt, og se hvad du synes.

Is med mindre CO2

Det er ikke en hemmelighed at animalske produkter udleder en del CO2 i forhold til planteprodukter. Derfor er en vegansk is lidt mere grøn. Udfordringen handler ikke om, at du skal leve helt vegansk – vi mener som altid, at bæredygtighed ser ud på mange måder, og at du skal starte der, hvor det giver mest mening for dig. Is er tilfældigvis et område, hvor mulighederne er mange, smagsvarianterne endnu flere, og det kan være sjovt at eksperimentere (læs: issmagning!).

maenedensudfordring juni spis vegansk is

Hvis du er med, så del din veganske is med os på #sustaindaily. I slutningen af måneden samler vi de lækreste is

Lækker sorbet fra Social Foodies

Isene her på billederne er fra Social Foodies på Nørrebrogade. Vi havde brug for en pause i et redaktionsmøde og gik ned efter forfriskninger. De har 5 forskellige sorbeter, alle sammen veganske, meget lækre og med økologiske ingredienser. Social Foodies er en socialøkonomisk virksomhed, som støtter fairtrade landmænd og sociale projekter, og ikke udbetaler overskud til investorer. Både vores smagsløg og grønne hjerter var glade den eftermiddag.

Sæt i gang – fx med vores opskrift på nemme veganske ispinde!

* Du skal dog være opmærksom på, at sorbet kan indeholde mælkeprotein, som bruges som stabilisator. Spørg dit issted, hvis du er i tvivl!

hjælp os med at drive webmagasinet og støt hver måned

5 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *