Mød Sustain Dailys co-founders

Ved du, hvem der har startet Sustain Daily? Hvem vi er, og hvad vi laver? Det er et af de spørgsmål, vi får allermest – og her kommer svaret! Vi har givet fladen til Sustain Dailys tre medstiftere Johanne, Emma og Ditte, så du kan lære dem og Sustain Daily lidt bedre at kende.

Vidste du, at det er muligt at støtte Sustain Daily hver måned?

Hvis du ofte læser vores artikler, og får noget ud af dem - så kan du faktisk give lidt igen. Vi kan komme langt for 10 kroner hver måned. Især hvis vi er mange nok, der støtter op. I hele november sætter vi fokus på 10er.dk, og hvordan du kan hjælpe Sustain Daily på vej.

Emma

Hvem er du?
Jeg hedder Emma Slebsager, og jeg bor på Nørrebro sammen med min kæreste og et lille minimenneske, som jeg lige nu holder barsel sammen med. Når jeg ikke er på barsel, så studerer jeg psykologi på Københavns Universitet og kaster så mange timer, jeg overhovedet kan, i at udvikle og drive og nusse om Sustain Daily. Jeg har nemlig en mission om at redde verden, og det tror jeg bedst vi kan ved at starte med os selv og de vaner, vi har i hverdagen.

Hvad laver du i Sustain Daily?
Lige nu laver jeg næsten ingenting, men når jeg vender tilbage fra barsel drømmer jeg om at træde ind i rollen som chefredaktør igen, lave flere podcasts og repræsentere Sustain Daily til events og oplæg og talks rundt omkring. Jeg er typisk den, som færdiggør kladder og udkast og sørger for, at alle detaljerne spiller. I en snæver vending agerer jeg fotograf, men jeg vil allerhelst lege med ord.

Hvad er du mest stolt af, at Sustain Daily har gjort?
Jeg er mega stolt af, at vi er nået ud til så mange. I er over 3000, som følger med på Facebook, over 4000 på Instagram og mere end 1000 på vores mailliste – det er jo helt vildt! Og så er jeg stolt af, at vi kaster os ud i nye ting hele tiden. Vi har lavet en podcast, trykt et mega smukt papirmagasin, ringet til vores bæredygtige idoler og holdt foredrag. Hvad mon det næste bliver?

Hvilket bæredygtigt område brænder du mest for?
Mad! Madvaner betyder rigtig meget for vores personlige CO2-aftryk, og jeg synes det er oplagt at arbejde med at ændre sin kost i en mere bæredygtig retning. Det er ikke særlig svært, det er billigt, det er sundt, det er lækkert, så hvorfor egentlig ikke? Min rejse mod at blive en klimanørd startede på min tallerken, da jeg gik på højskole og meldte mig på vegetarholdet.

Hvad ville du ønske, at vi kunne lave mere af i Sustain Daily?
Samarbejde med seje folk, som har gang i gode projekter og vil det samme som os. Lige nu har vi simpelthen ikke tid til andet end at holde Sustain Dailys egne bolde i luften. Men jeg ville elske, at der var så meget luft i kalenderen, at vi kunne hoppe med på projekter og være en del af flere af de spændende ting, der sker lige nu.

Johanne

Hvem er du?
Jeg hedder Johanne Stenstrup, og er 25 år og bor på Nørrebro sammen med min kæreste. Jeg er uddannet inden for Fashion Management, men identificerer mig med mange forskellige ting; at være god til at starte ting, lægge planer, at være en æstetiker, en der elsker blomster og pæne ting. Og samtidig en nørd inden for materialer.

Hvad laver du i Sustain Daily?
Jeg laver meget af det hele og har meget en koordinerende rolle. Jeg er også bag Instagram og nyder virkelig at give jer et skud visuel bæredygtig inspiration hver dag. Det er også mig som har hovedansvar for den visuelle del af magasinet – en opgave jeg dog ikke kunne gøre uden at den seje redaktion kommer med tekst, ideer og kæmpe energi. Lige nu sidder arbejder jeg halv-tid (ulønnet) på Sustain Daily. Jeg har nemlig et tjener-job om morgenen og hver eftermiddag prøver jeg at “redde verden” – eller bare min indbakke.

Hvad er du mest stolt af, at Sustain Daily har gjort?
At vi har gjort bæredygtighed lækkert! Hver gang nogen siger at det vi laver ser godt ud, så laver jeg et lille glædeshop. Fordi jeg ved, at det også hjælper folk, men ikke går på kompromis med looket.

Hvilket bæredygtigt område brænder du mest for?
Jeg fik først øjnene op for bæredygtighed gennem mode-branchen – som slet ikke er det. Og det der gjorde mig opmærksom på det, var alle de mennesker som desværre arbejder under dårlige forhold for at lave vores tøj. Og det er stadig mennesker jeg brænder mest for – hvordan vi skaber en verden, hvor alle kan have et godt og værdigt arbejde og liv. Det vi kalder social bæredygtighed.

Hvad ville du ønske, at vi kunne lave mere af i Sustain Daily?
Jeg ville ønske vi kunne være meget mere tilstede fysisk! Der er så mange muligheder for at komme ud og snakke med folk, og det elsker jeg. Men når alt skal være DIY, så bliver jeg ofte nødt til at bruge min tid foran computeren og ikke ude sammen med folk, som vi kunne inspirere til at leve mere bæredygtigt.

Ditte

Hvem er du?
Mit navn er Ditte Rosenquist, og jeg bor alene i en lejlighed i Brønshøj tæt på min yndlings-oase i København, Utterslev Mose. Jeg er 29 år ,og til dagligt hopper jeg på cyklen, når jeg skal til indre by i København for at passe mit fuldtidsjob. Min interesse inden for bæredygtighed er bred, for jeg følger med i alt lige fra byggeri og klimatilpasning til vaneændringer. Jeg er passioneret omkring Sustain Daily, fordi jeg tror på, at det vi allesammen går og gør spreder ringe i vandet.

Hvad laver du i Sustain Daily?
Mine opgaver i Sustain Daily har egentlig varieret en hel del, men nu hvor jeg har et fuldtidsjob er det begrænset, hvor meget jeg kan løfte ved siden af. Men jeg er så heldig at have ansvar for Sustain Daily Influencers, og det er fedt at samarbejde med de seje formidlere. Derudover har jeg også fået den knap så fede tjans at stå for bogføring, men vi er heldigvis gode til at deles om de lidt kedelige opgaver i Sustain Daily.

Hvad er du mest stolt af, at Sustain Daily har gjort?
Jeg bliver altid stolt, når jeg går ind på hjemmesiden eller de sociale kanaler og ser hvor meget godt indhold der er og de kommentarer, I kommer med. Det er for vildt, at folk deler ud af deres viden og erfaringer. Jeg er også stolt over, at vores Sustain Daily influencers er blevet et sted, hvor folk udvikler sig og bliver bedre til at brænde igennem, så de kan dele deres passion med flere mennesker.

Hvilket bæredygtigt område brænder du mest for?
Ressourcer. Jeg brænder virkelig for, at vi bliver bedre til at bruge jordens ressourcer ordentligt. Produkter skal fra starten designes i god kvalitet og så skal det være muligt at skille det ad og bruge ressourcerne på ny, når den tid kommer.

Hvad ville du ønske, at vi kunne lave mere af i Sustain Daily?
Det giver en masse energi at mødes med folk til events, men det er ret tidskrævende at arrangere. En stor del bag Sustain Daily er at det er et fællesskab, og jeg drømmer om at det bliver meget mere fysisk, end det er nu.

Det var lidt mere om os. I hele november lukker vi dig ind bag ved kulisserne for at fortælle, hvordan Sustain Daily arbejder – og hvordan vi forsøger at tjene penge og vokse.

Hvis du gerne vil endnu tættere på den rejse, så kom med – det kræver blot, at du giver en lille mønt hver måned. Det kan du gøre på sustaindaily.10er.dkHvert kvartal sender vi et brev fra “maskinrummet” til alle, der støtter, for at give dig indblik i, hvordan det går – som regel skrevet af en af Sustain Dailys tre co-founders.

Vi håber, at du har lyst til at følge med.

hjælp os med at drive webmagasinet og støt hver måned

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *