5 mad trends med bæredygtige tendenser

Sustain Daily fik sponsoreret indgangen til Copenhagen Food District.

Der kommer hele tiden nye mad-trends, og lige for tiden vil alle gerne bilde dig ind at netop deres trend er bæredygtig. Måske har de ret, måske ikke – døm for dig selv.

I weekenden blev Kvægtorvet og Øksnehallen i København omdannet til Copenhagen Food District, i forbindelse med Copenhagen Cooking Festival, og Sustain Daily var tilstede for at opsnappe det nyeste inden for mad.

1. Svampe rykker ud af skoven og ind i byen

Svampe var alle steder, og variationen meget større end de hvide og brune champignoner vi er vant til fra supermarkedet. Det nye er, at de kan gro i byen, og endda hjemme i din egen lejlighed. Det bæredygtige ligger i diversiteten, at de små svampefarme er et skridt væk fra industrialiseret madproduktion, og i det materiale svampene kan gro i – nogle tryller nemlig gammelt kaffegrums om til lækre østershatte.

spirer i koekennet

2. Gourmet egnede urteskud hjem i køkkenet

Urter har altid været inde, men nu skal de være mindre og mindre – knap kommer de op af jorden, før de skal høstes. Tendensen hedder også mikrogrønt, og egner sig perfekt til et lejligheds køkken og den utålmodige gartner. De små skud smager af meget mere end en fuldt udviklet plante, og vi kan høste flere gange fra de samme rødder. At have planter indenfor er både sjovt og godt for indeklimaet, og måske kan den korte gro-tid få flere med på bølgen.

kombucha alle steder

3. Kombucha og alt der kan boble

Fermentering er et kæmpe hit, og alle synes at prøve kræfter med den boblende drik kombucha. Fra Camilla Plum til Årstiderne, og fra frugtfyldt til alkoholt fyldt, var denne trend ikke til at komme uden om. Du kan både hoppe på den færdiglavede variant, eller gå igang med at brygge din egen (fx med hjælp fra vores eget bærmonster). Det bæredygtige element synes at være, at det er øko-fortalerne som brygger dem, og den levende organisme kan godt lide rene naturlige ingredienser. Og så er det en måde at få bobler uden CO2.

4. Hamp i mad

Du skal ikke tænke hash-brownies men mere lækker humus med tørret hamp. Den hurtigt voksende plante er blevet hot, og siden den gror så godt i Danmark, prøver vi at bruge den til alt muligt, nu også mad. Hamp planter kan gro uden sprøjtemidler, og er utrolig sund. Så hvis du er ovre eksotiske chia-frø, så hop på hamp-frø bølgen.

soenderjyske fristelser

5. Alle egne i Danmark har en kulinarisk specialitet

Har din hjemstavn Danmarks bedste senneps producent? Så er det bare med at få dem branded, og hoppe på den lokale bølge. Hvis en fødevare er produceret meget lokalt i Danmark, er den garanteret god kvalitet. Vi elsker at se hvad Danmarks afkroge kan byde på, men synes også det er lidt fjollet, at de bedste æbler skulle købe fra netop lilleø. Det er dog stadig super bæredygtigt, og heldigvis behøver man ikke tit tage stilling til økologi eller lokalt, fordi det ofte er begge dele.

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *