August måneds udfordring: Lav en madplan

Når ferietiden så stille bliver erstattet med hverdag, kan en god gang planlægning bidrage til at gøre dagligdagen så let og overskuelig som overhovedet muligt. August måneds udfordring er derfor at lave madplan.

Måske synes du ligesom os, at det er let at havne i eftermiddagsfælden, hvor du er på vej hjem og tager knap så rationelle madvalg. Og selvom der skal være plads til at være impulsiv, er der mange fordele ved at planlægge frem i tiden.

Madplanlægning kan ofte mærkes med flere dollars på bankkontoen. For det første undgår du at købe dig fattig i take-away måltider, og for det andet kan du spare penge ved at reducere dit madspild eller lave madportioner til mere end én dag af gangen. Så bliver der også større økonomisk rådighed til at købe ind til lækre måltider.

Madplanlægning giver også flere point på energikontoen: Du gør din hverdag mindre stressende, når du ikke skal tage stilling til madpakken og aftenens menu hver eneste dag. At have en madplan betyder, at de mange små besøg til supermarkederne kan koges ned til et eller to ugentlige besøg, fordi du allerede ved, hvad du skal have. Her fortæller Bærmonster, hvordan hun sparer tid ved at holde sig til ugentlige indkøb.

For at gøre det nemt at introducere madplanen i din hverdag, har vi lavet en madplanlægningsskabelon, som du kan downloade lige her:

Download din egen madplan uden madspild

Vi glæder os til at høre, hvordan det går med din madplanlægning. Skriv endelig en kommentar, hvis du allerede har erfaringer med madplaner og kan dele nogle fif til at komme godt i gang.

Tekst af Ditte Rosenquist, foto af Emma Slebsager.

GemGem

hjælp os med at drive webmagasinet og støt hver måned

2 Comments

  • Vi laver madplan hver weekend for den kommende uge. Tjekker hvad der er i fryser og køleskab og laver en indkøbs liste. Så bestiller jeg varer på nemlig og notere hvad jeg skal have ved grønthandleren og fiskehandleren. Så er den ged barberet Jeg ved vi spare meget tid på denne måde og at vi spiser meget mere varieret. jeg har en fornemmelse af at vi også sparer penge, da vi har markant mindre impulskøb og mad spild.
    Kunne dog godt tænke mig at blive bedre til at bruge forretninger som ‘løs’, synes bare det er svært at få det presset ind…

    • Hej Mette, det lyder som en super god idé at få madplanlægningen implementeret som en fast del af hverdagen. Dejligt at høre, at det fungerer så godt for jer. Tak for at dele!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *