LØS market – emballagefri dagligvarer

Er du træt af, at dine økologiske indkøb altid er pakket ind i plastik? Så er der godt nyt, hvis du bor i København! LØS market i Saxogade på Vesterbro har nemlig alt, hvad du skal bruge i køkkenet, fra hvedemel til rødvin – helt uden indpakning og 100% økologisk.

Hvordan gør man?

Du kan have dine egne beholdere med eller købe glas, stofposer eller papirposer hos LØS. Vi havde vores egne glas med, og så er første skridt at veje glassene, så deres vægt ikke bliver talt med, når du skal betale. Det foregår på en ganske almidelig vægt som dem, man kender fra supermarkedernes frugt- og grøntafdeling. Derefter at det bare at fylde glassene med det, du har lyst til, i lige præcis den mængde, der passer dig.

loes-market-2

Hvordan er udvalget?

I store og små beholdere fordelt i butikkens tre rum finder du alt, hvad du kunne drømme om: tørvarer som pasta, linser og mel, krydderier, te og kaffebønner, chokoladeovertrukne popcorn, vin, olie, dadler, paranødder… Vi kunne blive ved. Hvis du har ledt efter ét sted at handle emballagefrit, behøver du ikke lede længere.

Hvad med prisen?

LØS bestræber sig på at være lidt billigere end de store økologiske mærker, som sælges i supermarkedet. Man skal lige vænne sig til, at mange af priserne er kilopriser – normalt er de fleste jo vant til, at priserne er for fx 500 gram bulgur eller 100 gram mandler, så det kan godt se voldsomt ud med en kilopris på fx 250 kroner for nødder.

loes-market-3

LØS er endnu helt nyåbnet, og vi glæder os til at følge butikken og se, hvordan den udvikler sig. Det lader til, at mange andre butikker hopper med på bølgen og begynder at tilbyde økologiske tørvarer i løs vægt, og det er vi kæmpe fans af.

Hvis du ikke lige bor i København, er et lignende sted åbnet i Aarhus. Det hedder Rå Varer og har åbent hver onsdag på Godsbanen. Find det her.

Hvad: LØS market – emballagefri købmandsbutik
Hvor: Saxogade 77, 1620 København V
Hvorfor: Økologiske varer uden emballage!

hjælp os med at drive webmagasinet og støt hver måned

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *