November måneds udfordring: Brug rødderne

Er du en af dem, der tænker “Yes mand, efterår, så skal der tonses rodfrugter”, så er månedens udfordring let som en leg for dig. Vi har nemlig besluttet at give pastinakken, guleroden, kålrabien, persilleroden, rødbeden, knoldsellerien og alle de andre grøntsager, der vokser under jorden, en kæmpe high five hele måneden.

Hvorfor rodfrugter?

Rodfrugter er i sæson fra nu af og til det bliver forår. Det vrimler med dem, og langt de fleste supermarkeder har økologiske rodfrugter i standardsortimentet. De er billige, de er fulde af kostfibre og dyrebare vitaminer, antioxidanter og mineraler, og så opfører de sig ualmindelig pænt i køkkenet. Hvad mere vil du have?

Hvordan gør jeg?

I hele november udfordrer vi dig til at hapse rodfrugter med hjem og lave mad med dem. Du kan koge en suppe på jordskokker, bage rødbeder og persillerod i ovnen, lave mos af kålrabi eller marinere stykker af knoldselleri og stege dem på panden. Der er frit spil i køkkenet, og om et par dage giver vi dig vores bedste opskrift på gulerodssuppe, så du kan komme i gang.

rodfrugter-til-kalender-3

Er du frisk på en udfordring?

Vi vil altid gerne høre fra dig, hvis du deltager i månedens udfordring. Brug #sustaindaily på sociale medier, eller skriv direkte til os.

hjælp os med at drive webmagasinet og støt hver måned

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *