Oktober måneds udfordring: Spis vegetarisk frokost

I går, på International Vegetardag, satte et hav af ildsjæle og foreninger rundt omkring i landet med en masse seje arrangementer fokus på en kødfri kost. De fleste af os ved godt, at der er en del at spare på CO2-kontoen ved at spise mindre kød. Men at gå fra at spise kød hver dag til at blive vegetar er et stort skridt.

Der kan være mange grunde til, at du ikke har taget skridtet endnu – eller ikke har planer om at tage det. Måske er din partner eller familie ikke hooked på kødfri måltider. Måske har du ikke overskuddet til at vende dine kostvaner på hovedet. Måske har du ganske enkelt bare ikke lyst til at slippe kødet helt.

Skær ned på kødforbruget med en grøn frokost

Heldigvis behøver det ikke at være alt eller intet! Blot ved at skære ned på mængden af det kød, du spiser, gør du en forskel for klimaet. Derfor er månedens udfordring i oktober at spise vegetarisk frokost!

For mange er det nemmest at begynde med at skære ned på kødforbruget i forbindelse med frokosten, da vi ofte spiser måltidet selv – i modsætning til aftensmaden. Du behøver altså ikke at tage højde for andre folks kostvaner.

Der er masser af muligheder til at erstatte kødet i sin frokost! Kødpålæg kan skiftes ud med avokado, hummus eller ærtepuré. Du kan også købe færdiglavet vegetarisk og vegansk smørrepålæg i de fleste supermarkeder og toppe med friske grøntsager. Og så er måltidssalater altid et frokosthit! Fyld dem med kikærter, bønner eller linser – så garanterer vi, at du ikke vil gå sulten fra frokostpausen.

Gør det nemt for dig selv: Lav en madplan

Når du kigger lidt frem i tiden og planlægger ugens frokostmåltider, bliver det nemmere at overholde udfordringen og undgå hurtige løsninger, der indeholder kød. Kig forbi august måneds udfordring, der handler om at lave madplan, og få nogle fifs til at lave din egen madplan lige her.

Er du frisk på en måned med vegetarisk frokost? Del gerne dine frokostfavoritter her i kommentarfeltet eller med hashtagget #sustaindaily på Instagram, så vi kan inspirere hinanden til nye køkkeneksperimenter og lækre kødfri frokoster.

Tekst af Caroline Frederiksen, foto af Johanne Strenstrup.

hjælp os med at drive webmagasinet og støt hver måned

3 Comments

  • DET var en god idé! Jeg har længe haft lyst til at spise mindre kød, men med en mand der træner meget og tre store, halvvoksne sønner, er det med kødfrie dage ikke nogen succes her hjemme. Det bliver brok hver gang, så jeg har faktisk opgivet. Men på denne måde, kan jeg jo selv skære ned på kødet. Tak for tippet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *