3 lækre opskrifter til din vegetariske frokost

Reklame – Madpakker leveret af Gågrøn. Du kan vinde hele sættet her.

Hvad skal du have med på madpakke i morgen? Måske har du opdaget, at oktober måneds udfordring er at spise vegetarisk frokost. Og det behøver absolut ikke at være kedeligt eller besværligt. Her har vi samlet opskrifter på tre klassikere i en grøn version, som sagtens kan tages med på studiet eller job.

Pastasalat med frikadeller

Denne vegetarversion er lige så skøn, mættende og let at lave som “originalet”. Pastasalaten holder sig frisk i køleskabet et par dage, og vegedellerne kan fryses og tages op efter behov. På den måde kan du have en sund, grøn frokost klar til flere dage.

Til pastasalaten skal du bruge:

  • Pasta
  • Broccolibuketter
  • Frisk babyspinat
  • Tomat
  • Pesto (Pssst. Grønnere har lavet en super lækker opskrift lige her. Men er din tid sparsom, er der et væld af færdiglavede økopestoer i de fleste supermarkeder).

Sådan gør du:

Kog pastaen og lad de små broccolibuketter koge med de sidst par minutter, så de stadig har lidt bid. Skyl spinaten og skær tomaterne ud. Når pasta og broccoli er kogt og let afkølet tilsættes spinaten samt tomaterne, og det hele vendes med så mange skefulde pesto, som du synes, passer til mængden af pasta og grønt.

Delleopskriften er en grundopskrift. Du kan holde dig til én enkelt grøntsag eller blande flere – alt efter dit humør og hvad der gemmer sig i køleskabets grøntsagsskuffe. Vi er vilde med bl.a. gulerod, squash, rødbede, sød kartoffel, blomkål eller broccoli. Du kan også spæde til med dine yndlingskrydderier eller friske krydderurter for at give det lidt ekstra smag.

Til vegedellerne skal du bruge:

  • 1 lille broccolihoved (revet)
  • 1 lille/mellem løg
  • 1 fed hvidløg
  • 3 æg
  • 2 spsk. revet parmesan
  • 2 spsk. (vi brugte majsmel, men andre slags kan også gøre det)
  • Salt, peber og chili
  • Olie til stegning

Sådan gør du:

Riv grøntsager og parmesanen i en stor skål. Skær herefter løg og hvidløg i fine stykker og kom dem i skålen. Smag til med salt, peber og chili, og kom til sidst æg og mel i. Det hele blandes sammen til en sammenhængende ‘fars’. Form og steg dellerne på en pande i lidt olie, til de har fået en flot gylden stegeskorpe på hver side.

Tomatsuppe med brød

Du skal bruge:

  • 1 lille rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk. tomatpuré
  • ½ tsk. oregano
  • ¼ tsk. honning
  • Salt og peber
  • 2 spsk. revet parmesan
  • Brød – fx dette lækre foccaciabrød.

Sådan gør du:

Skær løg og hvidløg fint og svits dem i en lille gryde med lidt olie i. Tilsæt de hakkede tomater og de resterende ingredienser. Lad det hele simre indtil suppen har den smag, du ønsker, og giv den en tur med en stavblender. Vupti, færdig er den lækreste tomatsuppe. Du kan nyde suppen kold som en gazpacho eller varm. Hvis du ikke har mulighed for at varme den ved frokosttid, kan du varme den om morgenen og medbringe den i en termokop.

Sandwich

#1: Sandwich med salat, pesto og cheddar

Du skal bruge:

  • Dit yndlingsbrød
  • 1 revet gulerod
  • Agurkeskiver
  • Spinatblade
  • Pesto
  • Cheddar

Sådan gør du:

Når guleroden er revet og agurken er skåret, er der ikke meget mere at gøre end at smøre pesto på brødet og fylde din sandwich med. Voilà!

#2: Sandwich med humus, spinat og stegte grøntsager

Du skal bruge:

  • Dit yndlingsbrød
  • Humus (Du kan tage et kig på  Bærmonsters gode opskrift her, men igen er der hjælp at hente i de fleste supermarkeder, hvis du ikke har tid til at eksperimentere i køkkenet).
  • Spinatblade
  • Stegt squash og peberfrugt

Sådan gør du:

Skær squash i skiver og peberfrugten i bredde stave. Steg dem i lidt olie på en pande og smag til med salt og peber, indtil de har fået en lækker farve. Alt imens smøres brødet med humus, hvorefter du pynter med spinaten og slutter af med det stegte grøntsagspålæg. Velbekomme!

Har du prøvet kræfter med en af vores opskrifter eller en anden vegetarisk frokost? Så del det gerne med os under #sustaindaily.

Tekst af Mette Orup, foto af Mette Orup og Johanne Stenstrup.

hjælp os med at drive webmagasinet og støt hver måned

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *