Ærtepure – sommerpålæg til rugbrød

Lysegrøn, cremet og lidt syrlig – en ærtepure er ren luksus på rugbrød og smager af sommer og solskin. Vi har lavet en vegansk version, som er billig, sund og lækker – lige som vi bedst kan lide det.

Brug endelig friskbælgede ærter hen over sommeren, hvor de er i sæson. Resten af året fungerer den prima med optøede ærter fra frost. Og hvis du ikke er til rugbrødsmadder, kan du prøve den som dip til gulerodsstænger, tilbehør til nye kartofler og grillede grøntsager eller fyld i wraps og pitabrød.

sustain daily aertepure 2

Du skal bruge:

1,5 dl ærter (fra frost eller friskbælgede)
1,5 dl kogte hvide bønner
1 spsk citronsaft + skal af en kvart citron
1 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
Salt og peber

Sådan gør du:

Smid ærter, hvide bønner, citronsaft, citronskal, hvidløg og olivenolie i en blender eller minihakker og kør, til du synes, den er færdig – den smager godt både helt cremet og mere chunky. Smag til med salt og peber og voilà, så er den klar! Du kan sagtens gemme den i køleskabet et par dage, bare husk at hvidløget tager til i styrke over tid.

hjælp os med at drive webmagasinet og støt hver måned

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *