Chokoladekage med hasselnødder

Var det noget med et stykke chokoladekage? Den her kan du have færdig på under en time fra nu af, og du har sandsynligvis alle ingredienserne stående i køkkenskabene. Just sayin’.

chokoladekage vegansk 3

Du skal bruge:

2,5 dl sojamælk (eller en anden mælk, du godt kan lide)
1 tsk (lager- eller æble-) eddike eller citronsaft
2,5 dl hvedemel
3/4 dl kakao
2 tsk bagepulver
0,5 tsk vanillepulver
et nip salt
1,5 dl sukker
0,5 dl smagsneutral olie (raps eller solsikke, fx)
En håndfuld hakkede hasselnødder

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 180 grader
  2. Stil to skåle frem og bland sojamælk og eddike i den ene.
  3. Bland mel, kakao, bagepulver, vanillepulver og salt i den anden skål.
  4. Kom sukker og olie i sojamælksblandingen og pisk, til det skummer.
  5. Tilsæt melblandingen til mælkeblandingen lidt ad gangen og rør det sammen.
  6. Kom dejen i en lille kageform og drys med hakkede hasselnødder.
  7. Bag den i 20 minutter, lad den køle af og nyd den!

chokoladekage vegansk 2

Tip: Du kan eksperimentere med lidt revet appelsinskal, en håndfuld hakket chokolade og/eller lidt stærk kaffe i dejen. Og den er helt sikkert heller ikke dårlig med chokoladeovertræk, hvis du er til den slags!

 

hjælp os med at drive webmagasinet og støt hver måned

6 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *