Gulerodssuppe med røde linser

Hvordan går det med at få brugt rødderne? Vi er godt i gang med at spise os gennem sæsonens rodfrugter, og den her suppe er en favorit, når der er gulerødder på lager! Med en håndfuld røde linser mætter den endnu bedre end med rodfrugter alene, og du kan spice den op og ned ved at tilsætte mere eller mindre chili.

gulerodssuppe

Du skal bruge:

2 små løg eller et stort
2 spsk olie
750 g gulerødder, skrællet og 1 cm tykke skiver
2 dl røde linser
1 dåse flåede tomater
1 dåse kokosmælk
Vand
Salt, peber og chili efter smag

Sådan gør du:

Hak løg og hvidløg og steg dem i en middelvarm pande, til de er blevet gennemsigtige. Tilsæt gulerødder og linser og rør rundt. Tilsæt så meget vand, at det dækker gulerødderne og linserne, og lad det småkoge i 15 min. Tjek at gulerødderne er møre. Tilsæt de flåede tomater og kokosmælken og varm det hele igennem. Brug en stavblender til at få suppen jævn, og tilsæt eventuelt mere vand, hvis den er for tyk. Smag til med salt, peber og chili. Voilà!

gulerodssuppe-2

Vi serverede den med persille og ristede græskarkerner. Den er perfekt med foccaciabrød til og god i madpakken næste dag, hvis du har mulighed for at varme din mad. Prøv at bruge søde kartofler eller græskar i stedet for gulerødder, hvis du har det liggende.

hjælp os med at drive webmagasinet og støt hver måned

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *