Knækbrød med kerner

Glem alt om kedeligt knækbrød, der smager af pap. De her hjemmebagte af slagsen er knasende lækre, salte på den gode måde og fulde af gode sager fra frø og kerner! Knækbrød er en nem og lækker snack og et vaskeægte multitalent. De fungerer fremragende både på brunchbordet, i madpakken og som erstatning for chips på en varm sommerdag. Det bedste er, at du kan bruge lige de frø og kerner, du har liggende – vi er fans her på redaktionen!

Opskriften her er en grundopskrift, som du kan pimpe efter smag og behag. Prøv med friske eller tørrede urter som oregano, rosmarin eller timian, hvis du vil servere knækbrødet på et tapasbord, eller med rosiner og tranebær, hvis du bager til din søde tand. Hvis du finder forklæde og kagerulle frem med det samme, har du en portion knækbrød klar om 30 minutter!

Du skal bruge:
Til 2 bageplader knækbrød

1 dl havregryn
4 dl blandede kerner og frø (vi brugte solsikkekerner, græskarkerner, hørfrø og sesamfrø)
3 dl mel (vi brugte hvedemel, men fuldkornsmel og majsmel er også godt)
1 tsk bagepulver
2 tsk salt
2 dl vand
1 dl olie (vi brugte raps)

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader. Bland alle ingredienser i en skål til en jævn og klistret dej. Kom halvdelen af dejen ud på et stykke bagepapir og læg et andet stykke bagepapir ovenpå. Brug en kagerulle til at rulle dejen tyndt ud, fjern det øverste stykke bagepapir og skær knækbrødet ud i den størrelse, du vil have dem. Bag den første plade i cirka 15 minutter, til de er sprøde og gyldne, og gentag proceduren med den sidste halvdel af dejen.

Lad knækbrødet køle af og bryd stykkerne fra hinanden. Voilà – server det eksempelvis med syltetøj på og din favoritpodcast (hint hint, her er vores!) til eller sammen med denne ærtepure som dip.

Har du andre idéer til, hvad man kan komme i knækbrød? Del gerne dine tips i kommentarfeltet!

Tekst af Anne Fürstenberg, foto af Emma Slebsager.

hjælp os med at drive webmagasinet og støt hver måned

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *