Kokoskyllinger til påske

Snart er det påske, og for mange af os betyder det, at vi skal en tur forbi supermarkedernes chokoladeafdelinger. Har du derimod lyst til at give dig i kast med hjemmelavede påskelækkerier, vil vi anbefale, at du tager et kig på disse søde kokoskyllinger – som i øvrigt er helt veganske. Hvad enten du mangler en værtindegave eller selv får gæster, vil de med garanti frembringe et smil.

Du kan se den originale opskrift her eller følge vores variant i danske mål herunder. Opskriften giver cirka 10 påskekyllinger.

Du skal bruge:

2,5 dl kokosmel
1 spsk mel
1,5 dl kokosmælk
4 spsk agavesirup (ahornsirup kan også bruges)
¼ tsk vanilje
En knivspids salt
Nødder, kerner, tørrede bær eller andet til pynt
Eventuelt flormelis og lidt vand eller citronsaft til glasur

Sådan gør du:

Bland kokosmel, mel, kokosmælk, agavesirup, vanilje og salt i en skål og kom blandingen i mikrobølgeovnen i ca. 3 minutter. Du kan også varme dejen op i en gryde, indtil den er fast nok til, at du kan forme kokoskugler eller –toppe. Da kokosblandingen kan blive meget varm, er det en god idé at vente lidt, før man går i gang med at forme kuglerne. Brug evt. en isske eller to almindelige skeer.

Sæt kokoskuglerne på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 180 grader i 15 minutter eller til de er gyldne. Når de er kølet af, er det tid til det sjove: Kokoskuglerne skal forvandles til kyllinger! Du kan bruge lige de nødder, kerner, frø og tørrede frugter, du har liggende i skabene eller skufferne. Vi brugte gojibær, kakaonibs, mandler og valnødder. Tip: For at valnødder kan gøre det ud som stabile fødder, kan du med fordel skære dem over i to halvdele og sætte dem fast med en tyk glasur af flormelis blandet med lidt vand eller citronsaft.

Du kan også prøve at lave andre dyr – en påskegiraf? Et kokoslam? Lad fantasien få frit spil!

Tekst og foto af Anne Fürstenberg.

hjælp os med at drive webmagasinet og støt hver måned

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *