Super enkelt foccaciabrød

Uhm, duften af olivenolie og rosmarin. Foccaciabrød er ægte comfort food, og hvis du spørger os, passer det perfekt til en efterårsdag. Spis det til en suppe, som en snack eller som en hurtig frokost med lidt grønt til – eller hvad med at dyppe det i lysegrøn ærtepure?

Du kan sagtens lave lækker foccacia ved at ælte en hel masse, men vi er mere til koldhævede brød, som passer sig selv. Denne opskrift er derfor en af dem, hvor du skal lave dejen mindst 8 timer før, du vil bage brødet. Til gengæld slipper du helt for at ælte!

foccacia-3

Du skal bruge:

1/4 pakke økogær
1 spiseske sukker
1 spiseske salt
1 godt skvæt olivenolie
1/2 liter vand
600 gram hvedemel (100-200 gram kan erstattes af fuldkornsmel)
Toppings – fx rosmarin, oliven og salt

Sådan gør du:

Opløs gæren i vandet i en stor skål. Tilsæt sukker, salt og olivenolie. Tilsæt melet og rør dejen sammen – den er ret klistret, og det er fint. Sæt dejen i køligt i mindst 8 timer.

Efter 8 timer tændes ovnen på 220 grader. Tag dejen ud af køleskabet og brug en ske til at “hælde” den fra skålen over på en bageplade med bagepapir. Flad dejen lidt ud med skeen og kom toppings på. Tryk dem lidt ned i dejen, så de sidder bedre fast.

Bag brødet i cirka 25 minutter ved 220 grader. Lad det stå en times tid, før du skærer af det.

foccacia-2

Tip #1: Hvis du er i tidsnød, kan du snyde og lade din foccaciadej hæve i stuetemperatur i 3-4 timer. Men det bliver bedst, hvis den langtidshæver.

Tip #2: Løg, oliven, pesto, soltørrede tomater, kogte kartofler i tern, oregano… Listen over lækre toppings er lang. Brug det, du har allermest lyst til – eller det, du alligevel har stående.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *