Back to top

3 fixes på 5 minutter

Skal du i gang med månedens udfordring om reparation, og må det gerne være let, så har vi løsningen til dig. Disse tre fixes kan du lave på 5 minutter hver, og det er så rart, når man endelig får det gjort!

Sy en knap i

Du skal bruge: Saks, sytråd, nål og den manglende knap samt dens tøj. Hold knappen fast der, hvor den mangler, og begynd at sy den på – op og ned. Det bliver bedst, hvis du lige kigger på de andre knapper og ser, hvordan de er syet på. Hvis du ikke har den helt rigtige farve tråd, så vælg en kontrast tråd – det ser ofte bedre ud, at en knap stikker ud, end at man prøver at matche.

Har du større ting, du skal have fikset, kan du prøve at finde en Repair Café og få hjælp til din reparation.

Giv cyklen olie

Du skal bruge: klud og olie. Hvis du ligesom os bruger cyklen hver dag, så har den sikkert godt af at få olie i dag. Vælg en olie, som er beregnet til cykler – du skal nok få den brugt. Først tørres kæden af med en klud, herefter dryppes olie på hele kæden. Lad cyklen stå natten over, så olien trækker ind, og tør overskydende olie af inden næste tur. Se evt. denne guide for flere tips.

Sæt korkdutter under stolene

Du skal bruge: korkdutter og stole (evt hobbykniv). Trægulve og stoleben er ikke en god kombination, så de fleste stole skal have en lille kork/filt-“dut” under. Klistermærkerne med kork og filt kan købes i større supermarkeder og byggemarkeder, samt der hvor du køber dine stole. Hvis du har dem liggende, så tager det under 5 minutter at sætte dem på, og selv hvis du har gjort det, så tjek lige, om de ikke trænger igen. Brugt evt. en hobbykniv for at fjerne resterne af de gamle klistermærker. Både dine gulve og stole vil takke dig for denne reparation!

reparation

Author avatar

Sustain Daily

https://www.sustaindaily.dk
Sustain Daily er et webmagasin og bloggernetværk om bæredygtig livsstil. Vi arbejder på højtryk med at give dig den skarpeste information, de mest inspirerende historier og de bedste tips og tricks. Hvis du har idéer, kritik eller en invitation til noget, vi skal være med til, så send os en mail på kontakt@sustaindaily.dk

Post a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *