Back to top

3 ting du kan skifte

Har du set, at marts måneds udfordring er at skifte elselskab? Det tager næsten ingen tid og kan gøres én gang for alle. Og når du er færdig med det, kan du skifte et par andre ting også, nu du er i gang. Det er nemlig ikke kun dit valg af elselskab, som kan påvirke verden positivt, mens du tuller rundt og laver andre ting.

Skift bank og lad dine penge gøre gavn

De færreste tænker over, at en bank er en forretning, som skal tjene penge. De store banker som for eksempel Danske Bank, Nordea og Jyske Bank er ejet af aktionærer og drevet af et mål om at tjene penge til aktionærerne ved at handle med det, der nu bedst kan betale sig. Det kunne være olie, kul eller virksomheder, som ikke er bæredygtige. Andre banker er andelskasser, hvor bankens kunder tilsammen ejer banken og kan få indflydelse på, hvad den investerer i. Nogle banker har ligefrem en grøn profil og investerer kun i bæredygtige projekter. Ved at skifte til sådan en bank kan du sikre dig, at din opsparing er med til at skabe mere af det, du gerne vil have mere af – ikke mere af det, du forsøger at undgå.

Skift mobilselskab og skab positiv forandring

Ligesom bankerne er mobilselskaber også forretninger, som forsøger at skabe overskud. Hvis du skifter til Greenspeak, får du et mobilselskab, som giver overskuddet til gode formål og oven i købet holder lønningerne lave, så ingen i virksomheden – heller ikke chefen – tjener mere end 30.000 om måneden. Det synes vi er sejt!

Skift undertøj og støt bæredygtig produktion

Vi tænker ikke på det daglige skift af underbukser, men på, at undertøj er noget af det, der oftest skal skiftes helt ud i garderoben. Det skyldes simpelthen, at det kommer oftere i vaskemaskinen og slides mere end resten af vores tøj. Næste gang du skal skifte undertøjet ud, kan du købe noget, som er miljøvenligt og socialt ansvarligt produceret. Undertøj i økologisk bomuld eller andre miljøvenlige materialer som modal eller bambus-lyocell er tilgængelige i alle priser, ligesom strømper nemt kan findes økologisk.

Har du skiftet bank, mobilselskab, elselskab eller undertøj for nylig? Eller har du en idé til noget andet, der kan skiftes ud én gang for alle for at gøre hverdagen mere bæredygtig?

Tekst og foto af Emma Slebsager og Johanne Stenstrup.

Author avatar

Sustain Daily

https://www.sustaindaily.dk
Sustain Daily er et webmagasin og bloggernetværk om bæredygtig livsstil. Vi arbejder på højtryk med at give dig den skarpeste information, de mest inspirerende historier og de bedste tips og tricks. Hvis du har idéer, kritik eller en invitation til noget, vi skal være med til, så send os en mail på kontakt@sustaindaily.dk

2 comments

  1. Ja, til Greenspeak og Lån og Spar. 🙂
    Bankskiftet undersøgte jeg nøje, men var simpelthen ikke tilfreds med, hvad Merkur og Oikos kunne tilbyde, så det blev det “næstbedste”, nemlig en sparekasse.

    Jeg har også skrevet lidt om Greenspeak her: http://baermonster.dk/sustainable-sunday-baeredygtigt-mobilselskab/

Post a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *