Back to top

5 gode bøger til en mørk aften

Mørket er på sit absolut højeste i disse uger, og hvad passer bedre til en mørk aften end en god bog? Hvad end du er til skønlitteratur, debatbøger, plantebøger eller personlige fortællinger fra det virkelige liv, så har vi en anbefaling. Vi elsker nemlig alle slags bøger – specielt dem, som giver inspiration og sætter vores liv og vaner i perspektiv.

Dagens låge i julestafetten er fem gode bøger, du kan kaste dig over – og måske bruge som et led i månedens udfordring om at stoppe op og nyde?

Om at spise dyr

Jonathan Safran Foers Om at spise dyr eller Eating Animals, som den hedder på originalsproget, er en blanding af anekdoter fra Foers eget liv, beskrivelser af hans besøg på forskellige landbrug, fortællinger fra ansatte i den amerikanske kødindustri, fakta og grafer, og Foers erfaringer med at ændre sine madvaner. Den handler, som navnet antyder, om at være et menneske, der spiser dyr.

Den afskyelige

Charlotte Weitzes roman Den afskyelige er en skønlitterær udforskning af, hvordan verden kan se ud om 30 år, hvis vi fortsætter med at udlede CO2. Bogens omdrejningspunkt er Heidi og Kenneth, som mødes på hospitalet, hvor Heidi arbejder og Kenneth er indlagt med svedproblemer. De forelsker sig og bygger hus, og snart viser det sig, at Kenneth er en kompromisløs klimafanatiker, hvis problemer måske er større end bare svedkirtlerne.

TagTomat

Den lækre store coffeetablebog TagTomat – Vejen til grønne fællesskaber i byen er en samling af fortællinger, brugsanvisninger og anekdoter fra det grønne bymiljø rundt omkring i verden. Den er fuld af manualer, erfaringer, inspiration og trin-for-trin-guides – altså lidt for enhver smag, hvis man er til urban gardening. Helt klart en smart bog at læse nu, så du er klar til forårets spirer og knopper.

Thrive

Arianna Huffington faldt om af stress og udmattelse i 2007. Det kørte ellers for hende: Med en titel som grundlægger af og chef for The Huffington Post, verdens største netavis, var hun efter almindelige standarder en af de mest succesfulde kvinder i verden. Bogen Thrive præsenterer Ariannas nye syn på succes som noget, der handler om andet end penge og magt. Den er spækket med indsigt og meget tankevækkende.

No Impact Man

Being optimistic is the most radical political act there is, siger Colin Beavan, som er forfatteren bag No Impact Man. Bogen handler om et år i familien Beavans liv, hvor de undersøger, hvordan det er at leve uden at sætte et negativt aftryk på planeten. Det er noget med at slukke for elektriciteten, droppe alle transportmidler som kører på benzin og gå zero waste. Og skændes lidt, måske. Et no impact-liv er nemlig ret udfordrende.

Author avatar

Sustain Daily

https://www.sustaindaily.dk
Sustain Daily er et webmagasin og bloggernetværk om bæredygtig livsstil. Vi arbejder på højtryk med at give dig den skarpeste information, de mest inspirerende historier og de bedste tips og tricks. Hvis du har idéer, kritik eller en invitation til noget, vi skal være med til, så send os en mail på kontakt@sustaindaily.dk

1 comment

Post a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *