Back to top

5 gode grunde til at spille dette klima fokuserede brætspil

Annonce

Klimakampen kan godt virke lidt for seriøs nogle gange. Du bliver nedtrykt af at læse om is der smelter og øer der synker, og det spinkle håb knyttes op på fancy teknologier, som er svære at forstå.

We get it. Men det behøver ikke at være så seriøst, at snakke klima. Her på Sustain Daily prøver vi at skabe en ny fortælling om det gode klimavenlige liv. Og til det hører smil, grin og gode tider med vores venner.

Derfor var vi virkelig glade, da folkene bag spillet Global Cooling, udfordrede os til et slag om kloden og vindmøllerne. Udfordringen kom, fordi spillet nu kan fås landet over i Bog & Idé, så endnu flere hjem kan hygge sig over en gang klimakamp.

Var vi skeptiske over for, om et spil om klima skulle blive hårdt og seriøst? Jeps, tanker om timelange strategispil med bogtykke regler kom hurtigt frem, men vi gik til opgaven med et åbent sind. Og alle fordomme blev gjort til skamme, da kontoret blev fyldt med de storsmilende idémagere.

Global Cooling spillet er for hele familien, og sikkert lige så sjovt med børn som uden. Du behøver ingen viden om klimaforandringer, da der ikke er nogen spørgsmål at besvare. Vi har samlet 5 grunde til, hvorfor du skal spille Global Cooling.  

1: Det er bare super sjovt

Global Cooling er først og fremmest et sjovt spil. Fordi det er så let at spille, men samtidig så mærkeligt sat sammen, så er det umuligt ikke at komme til at grine, hvis du spiller det med gode folk. Der er ingen løftede pegefingre, og selv den mest diesel slugende bil kan vinde, hvis terningerne og vindmøllerne er med ham.

2: Det bygger på fremtidens værdier

Du får point for at plante skov, køre elbil og investere i vindmøller. Dit hus kommer med indbygget plads til solceller og du kan få strafpoint for ikke at have klimasikret dit sommerhus. Hele vejen igennem er spillet bygget op på fremtidens klimavenlige værdier – og selvom vi griner af, at det ikke er sådan i dag, så vil vores børn forhåbentlig tænke det som normen.

3: Verden skal erobres af vindmøller

Spillet vindes af den, som har taget verdensherredømmet; ikke med tanks, ikke med hoteller men med vindmøller. Et meget fredeligt symbol bliver pludselig tryllet om til et konkurrenceparameter og en kampplads.

4: Reglerne er lette at forstå

Bog & Idé kalder det et øko-matador, og det er ikke langt fra. Spillet er nemlig bygget op på samme måde som det pengegriske spil, vi alle kender fra barndommen. Det betyder, at man hurtigt kan komme i gang med at spille, og selv nye spillere har lige mulighed for at vinde første gang som 10. gang, de spiller spillet.

5: Det vil helt klart sætte samtaler i gang

At spille Global Cooling med en omgang øko-tosser, som vi gjorde, er næsten lidt for oplagt, men vi forestiller os, at det i en broget vennegruppe eller familie, vil sætte mange gode samtaler i gang. Måske falder snakken på den tørre sommer (du kan miste al din skov i spillet, hvis du trækker et skovbrande kort) eller også indrømmer din lillesøster, at hun er mere bekymret for klimaet end du lige troede.

Netop den sidste grund, kombineret med den første, er grunden til, at vi varmt (eller måske køligt) kan anbefale Global Cooling spillet til alle. Vi ved fra jeres mails og kommentarer, at mange af jer finder det svært, at snakke om jeres værdier med familie og venner, og vi tror, at dette spil kan hjælpe.

Spillet kan fra på mandag ås i samtlige Bog & Idé butikker, og hvis du vil vide, hvor der ligger én nær dig, så kan du finde dem her. Spillet kan også købes direkte hos producenten, og er i vores øjne en perfekt julegave idé.

Author avatar

Sustain Daily

https://www.sustaindaily.dk
Sustain Daily er et webmagasin og bloggernetværk om bæredygtig livsstil. Vi arbejder på højtryk med at give dig den skarpeste information, de mest inspirerende historier og de bedste tips og tricks. Hvis du har idéer, kritik eller en invitation til noget, vi skal være med til, så send os en mail på kontakt@sustaindaily.dk

Post a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *