Back to top

5 inspirerende TED Talks om bæredygtighed

Selvom solen skinner fra en skyfri himmel, mens vi skriver det her, så gør vi os ingen illusioner om det danske sommervejr. Der vil uden tvivl dukke en regnvejrsdag eller to op. Når vejret slår om, eller der er en aften, hvor du ikke lige ved, hvilket Friends-afsnit du skal se, så er hjælpen nær! Vi har nemlig samlet 5 inspirerende TED Talks om bæredygtighed.

Hvis du ikke kender TED, så er det en non-profit organisation, der har viet deres platform til at sprede viden, motivation og gode idéer – helt gratis. TED Talks varer cirka 15 minutter og kan handle om alt mellem himmel og jord. Det er en super nem måde at snige lidt ny viden og inspiration ind i hverdagen!

Vi har selvfølgelig sammensat en liste bestående af talks, der på hver deres måde handler om bæredygtighed og bæredygtig livsstil. God fornøjelse!

Klimaforandringer og menneskerettigheder

Klimaforandringer er ikke blot et spørgsmål om bæredygtighed og økologisk landbrug, men et spørgsmål om lighed blandt mennesker. I talken Why climate change is a threat to human rights beskriver den tidligere irske præsident, Mary Robinson, hvordan klimaforandringerne allerede lægger et altoverskyggende pres på fattige lande. Og hvordan den rige del af verden fortsat betaler sig fra at tage ansvar.

Donut-formet økonomi

Den moderne verdens forståelse af vækst som kontinuerligt opadgående er med til at kvæle vores planet både økonomisk, politisk, socialt og miljømæssigt. Kate Rawforth giver i A healthy economy should be designed to thrive, not grow en inspirerende indsigt i, hvordan  cirkulær økonomi kan være med til at redde verden fra sig selv. Og hvordan idéen om en donut-formet økonomi kan skabe trivsel for menneskeheden og naturen.

Naturen er overalt

Menneskeheden har ændret den vilde natur og landskabet i et forsøg på at tilpasse den til vores livsstil. Ved at gentænke begrebet natur og hvad det inkluderer, ønsker miljøaktivist Emma Marris at reetablere vores forhold til naturen. Hvis vi kan lære vores børn at se naturen, hvor den er – uanset om det er en vild bøgeskov eller blomster langs asfalten i byen – kan vi måske også lære fremtidige generationer at elske og beskytte vores planet. Det er hovedbudskabet i Nature is everywhere – we just need to learn to see it.

Natur, skønhed og taknemmelighed

Læn dig tilbage og nyd Loui Schwartzbergs uimodståelige time-lapse-optagelser af planetens vilde natur i Nature. Beauty. Gratitude. Fra enorme skovområder til blomstens langsomme opblomstring. Krydret med velvalgte udpluk af forskellige menneskers blik på naturen, på livet og på taknemmelighed.

Derfor forsvinder bierne

Vi er vilde med bier og har både anmeldt bøger og skrevet artikler om det lille gul-sorte væsen og dens vigtighed for planetens biodiversitet. Marla Spivak fortæller en fascinerende og overraskende historie om bierne i Why bees are disappearing. Hvordan brumbassen vrister pollen løs fra tomatplantens blomst, og hvordan deres fortsatte overlevelse er vital for vores økosystem.

Ser du TED Talks, og har vi glemt din favorit? Så del den endelig med os i kommentarfeltet!

Tekst af Louise Thustrup.

Author avatar

Sustain Daily

https://www.sustaindaily.dk
Sustain Daily er et webmagasin og bloggernetværk om bæredygtig livsstil. Vi arbejder på højtryk med at give dig den skarpeste information, de mest inspirerende historier og de bedste tips og tricks. Hvis du har idéer, kritik eller en invitation til noget, vi skal være med til, så send os en mail på kontakt@sustaindaily.dk

Post a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *