Back to top

5 ting du kan låne

Som du måske har set, går januars udfordring ud på at låne af andre. At låne i stedet for at købe, og at låne dine egne ting ud, så de kan få ekstra meget kærlighed og blive brugt. Er du kommet i gang? Hvis ikke, har vi samlet fem idéer til ting, du sikkert står og mangler en gang imellem, men måske ikke lige har overvejet, at du kan låne frem for enten at købe eller undvære.

#1 Lån et par rulleskøjter af en veninde

Eller en badmintonketcher eller et par skibukser af din fætter! Udstyr til de sportsgrene, du sjældent udøver, er en oplagt ting at låne. Chancen for, at din veninde og dig skal ud at rulle præcis den samme dag, er formentlig lille – udnyt denne mulighed til at låne hendes rulleskøjter, så du ikke skal have et par stående til at samle støv resten af året.

#2 Lån et brætspil af en ven

Brætspil er sjove og hyggelige, men man gider sjældent spille det samme spil gang på gang. Hvad med at bytte over med én eller flere, du kender, så I har hinandens brætspil liggende i nogle måneder ad gangen? På den måde behøver ingen have et helt lager for at have noget nyt at spille.

#3 Lån en bageform af din søster

Er du én af dem, som højest får bakset en kagedej sammen et par gange om året, når forældrene kommer på besøg, eller kollegerne og studiekammeraterne forventer kage på din fødselsdag? Så har du måske ikke brug for at have hverken springform eller bageform på lager, men kan nøjes med at låne den. Andre køkkenredskaber og -maskiner såsom et vaffeljern eller en æbleskivepande kan også sagtens lånes.

#4 Lån en bog på biblioteket

Gode bøger er fantastiske følgesvende, men ofte læser man kun en bog en enkelt gang. Hvis du ikke er typen, der fylder bøgerne med noter og overstregninger, så gør brug af det kæmpe bogarkiv, vi har til rådighed helt gratis, og lån bøger på biblioteket fremfor at købe dem. På bibliotek.dk kan du bestille bøger hjem fra alle landets biblioteker, hvis din lokale afdeling ikke lige har, hvad du leder efter.

#5 Lån ekstra tallerkener til din næste fest

Der er ingen grund til at have et kæmpe lager af ekstra glas, tallerkener og bestik liggende, blot fordi du en enkelt gang hver tredje år holder sammenkomst for en større forsamling. Næste gang det er tid til fest, så overvej at låne det service, du mangler, hos din underbo – eller bed nogle af gæsterne tage lidt ekstra med.

Der er næsten ingen grænser for, hvad der kan lånes og lånes ud. Vi håber, at du er blevet inspireret til at opsøge en bekendt, næste gang du står og mangler noget. Fortæl os gerne, hvad du sidst har lånt, i kommentarfeltet.

Tekst af Caroline Frederiksen, fotos af Johanne Stenstrup og Emma Slebsager.

Author avatar

Sustain Daily

https://www.sustaindaily.dk
Sustain Daily er et webmagasin og bloggernetværk om bæredygtig livsstil. Vi arbejder på højtryk med at give dig den skarpeste information, de mest inspirerende historier og de bedste tips og tricks. Hvis du har idéer, kritik eller en invitation til noget, vi skal være med til, så send os en mail på kontakt@sustaindaily.dk

4 comments

 1. Ida

  Elsker denne udfordring! Ved at dele udstyr med andre er der pludselig mange flere muligheder for hvad man kan give sig i kast med, i stedet for at lade sig begrænse af hvad man ikke har, plads eller penge til at få ind i ens liv permanent. Det sidste materielle jeg lånte var et glattejern af en veninde, og i denne weekend ‘låner’ jeg min mors søde hund. Det et så hyggeligt med en firbenet ven, men også rart at det kun er for en stund!

 2. Mathias

  #5 – i morgen får jeg besøg af familien og i den anledning mangler jeg et par stole samt noget ekstra service. Jeg har det underligt med at banke på hos naboen og spørge.. jeg ender nok med at bede mine forældre om at tage det med 🙂

 3. Nina

  Babyudstyr…!
  Alt det man kun skal bruge de første måneder/år, kan med fordel ‘cirkulere’ mellem venner. Tænker særligt på ammepude, kravlegård, babyautostol, seng og lift til de helt små – og selvfølgelig babytøj mv.

Post a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *