Back to top

Bæredygtig byferie: Tips til skønne oplevelser i Danmark

Annonce for BoD

I Danmark er jeg født, der har jeg hjemme

Der har jeg rod, derfra min verden går.

Sådan lyder de to første linjer af H. C. Andersens kærlighedshyldest til Danmark. Til det danske land, til naturen og til vores sprog. Og i en tid, hvor du kan flyve til varme himmelstrøg på under 6 timer og på Instagram kan scrolle dig igennem eksotiske strande, så kan man hurtigt glemme det smukke ved Danmark. For hvad er der lige eksotisk ved regnvejr og rugbrødsmadder?

Men Danmark kan noget og de danske storbyer er funklende skatte af oplevelser, arkitektur, mad og historie, der bare venter på at blive opdaget.

Der bliver en tid til rejser igen. Lige nu sidder vi alle hjemme, og kigger ud af vores vinduer og længes måske mod varmere himmelstrøg eller bare en ubekymret tur ud i byen. Husk på at alt er midlertidigt, og måske har du netop nu tid til at tænke over de bedste tips til de danske storbyer og kan deltage i konkurrencen her.

At rejse er at leve

I samarbejde med BoD, hvor du kan udgive  bøger on demand (dvs. at der kun trykkes det antal bøger, der rent faktisk bliver købt), sætter vi fokus på de danske storbyer. Nærmere bestemt København, Odense og Aarhus. Det er nemlig sæson for rejseplanlægning: Hvad end det er forlængede weekender, eller efterårsferien, så bliver der i disse dage lagt planer for måske resten af årets rejsedestinationer. 

Og hvorfor ikke planlægge en rejse til en af Danmarks perler?

Rejser er med til at danne os som mennesker. Det giver oplevelser, erfaringer og minder for livet. Men du behøver ikke tage langt væk for at få det. En afstikker ned af en sidegade, du aldrig har gået ad før, eller en tur over sundet kan sagtens gøre det. Og Danmark har masser at byde på.

Gør noget, du ikke plejer

Vælger du at feriere herhjemme i Danmark giver du dig selv mulighed for at gå på opdagelse i et land, som du måske går og tænker, at du allerede kender ganske godt. For ja de fleste har formentlig besøgt Rosenborg eller Kronborg, vandret ad ARoS’ snoede gange eller kigget forbi H. C. Andersens fødeby.

Men har du for eksempel nogensinde været med til biodynamisk fællesmiddag? Eller samlet affald fra havet på en sejltur i kajak? Eller spillet brætspil til langt ud på aften – ude på en bar med øl i glasset og musik i ørerne?

Pointen er, at der er masser af oplevelser lige rundt om hjørnet – også af den bæredygtige slags. De danske byer har smuk arkitektur, der ikke koster en krone at nyde. Museer med ældgammel historie og moderne kunst. Sjove aktiviteter. Naturvinbarer. Økologiske caféer. 

Louises tip til dit næste visit i København:

Besøger du København i forårs- eller sommermånederne ville jeg tage et smut forbi Bibliotekshaven. Det er en lille grøn oase i hjertet af København, som mange går glip af. Gemt af vejen bag høje mure og klemt inde mellem Det Kongelige Bibliotek og Christiansborg, ligger den som en stille, grøn plet. Med blomster, vand, træer og smuk arkitektur. Hvad mere kunne man ønske sig? 

Andet end måske en god kop kaffe? Hop på 5C eller træk i traveskoene og gå ud til Amager. Her finder du en perlerække af hyggelige, små øko kaffebarer, vinyl- og genbrugsbutikker så snart du er forbi nr. 100 på Amagerbrogade.

Johannes tip til en skøn dag i Aarhus:

Er du i Aarhus på en kold og blæsende dag holder du dig nok langt væk fra den åbne og vindblæste havn. Men det behøver du ikke. For ude på havnen, bagved Bestsellerbygningen og INCUBA på det der hedder Pier 2, ligger en skøn dome, som er et stort rundt drivhus. Den tidligere Dome of Visions er nu blevet overtaget af Aarhus Kommune og er en grøn oase på den store betonhavn. Her kan du sole dig i det altid varme drivhus, drikke økologisk saft og af og til deltage i arrangementer og fællesspisning. 

Og vi kunne blive ved.

Men det kan sommetider være svært at finde frem til de grønne perler – hvis ikke man altså lige ved, hvor de gemmer sig. Og det er her, at du kommer ind i billedet.

Vil du være med til at vise din by frem?

Du har nu chancen for at være med til at fortælle om, hvorfor lige netop din by er noget særligt. Sammen med BoD og Travel Kollekt er vi på udkig efter rejsetip og -fortællinger, der kan være med til at fremhæve de bæredygtige muligheder inden for alt fra transport, genbrug, mad og oplevelser i København, Odense og Aarhus.

Har du et insidertip, så har du chancen for at få udgivet din rejseberetning som en del af en antologi om de europæiske storbyer og deres skjulte skatte.

For at deltage i konkurrence skal du:

  • Have et særlig tip eller fortælling om København, Odense eller Aarhus
  • Have fokus på bæredygtighed
  • Sammenfatte dit tip på maks 6.000 tegn (inkl. mellemrum)
  • Sende dit bidrag til BoD (info@bod.dk) senest d. 31. marts

Vinderne vil blive offentliggjort d. 20. april.

Læs mere om, hvordan du deltager – og hvad du kan vinde – på BoD’s hjemmeside.

Author avatar

Sustain Daily

https://www.sustaindaily.dk
Sustain Daily er et webmagasin og bloggernetværk om bæredygtig livsstil. Vi arbejder på højtryk med at give dig den skarpeste information, de mest inspirerende historier og de bedste tips og tricks. Hvis du har idéer, kritik eller en invitation til noget, vi skal være med til, så send os en mail på kontakt@sustaindaily.dk

Post a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *