Back to top

Bæredygtig livsstil

Indlægget indeholder affiliatelinks (markeret med *). Det betyder, at vi får en lille andel af salgsprisen, hvis du køber gennem vores link. Tusind tak, fordi du støtter vores arbejde!

En bæredygtig livsstil kan favne bredt og rumme mange forskellige aspekter. Derfor kan det indimellem være svært at overskue, hvor man skal begynde, eller hvad næste skridt på rejsen til en mere bæredygtig hverdag skal være. Netop det guider Calina Leonhardt dig til i sin bog, Bæredygtig livsstil*. Bogen rummer masser af inspiration og tips til et liv med bæredygtighed i fokus og klimavenlige vaner.

Måske kender du Calina fra Instagram, hvor hun går under navnet NeoHippie? Her deler hun billeder og videoer fra sit bæredygtige familieliv og giver råd og erfaringer videre til sine følgere. Det er de samme emner, hun skriver om og udfolder i bogen Bæredygtig livsstil – blandt andet veganisme, minimalisme og zero waste.

Bogen er skrevet på en letforståelig og jordnær måde, så alle kan være med. Det fremstilles på simpel vis, hvordan langt de fleste dele af dit liv kan udspille sig på en mere bæredygtig måde. Alt fra hvordan du vasker dit tøj og sorterer dit affald, til et grønnere liv med børn, og hvordan du tager bæredygtigheden med ind i sociale sammenhænge og på rejser.

Bæredygtig livsstil* er en bog til dig, som lige er begyndt på rejsen til et mere bæredygtigt liv eller mangler inspiration til alle de små hverdagsvaner, som kan synes svære at lave om på. Eller måske til dig, som vil give en gave, der viser din skeptiske veninde, at det faktisk ikke er hverken kedeligt eller besværligt at gøre plads til de grønnere vaner.

Vind et eksemplar af Bæredygtig livsstil

Konkurrencen er sponsoreret af People’sPress.

Vi har været så heldige at få et eksemplar af bogen Bæredygtig livsstil, som vi kan forære væk til en læser. Hvis du vil deltage i konkurrencen, så skriv en kommentar om en vane eller et område i dit liv, du gerne ville gøre endnu mere bæredygtigt. Vi trækker lod om bogen mandag den 18. juni. Held og lykke!

Author avatar

Sustain Daily

https://www.sustaindaily.dk
Sustain Daily er et webmagasin og bloggernetværk om bæredygtig livsstil. Vi arbejder på højtryk med at give dig den skarpeste information, de mest inspirerende historier og de bedste tips og tricks. Hvis du har idéer, kritik eller en invitation til noget, vi skal være med til, så send os en mail på kontakt@sustaindaily.dk

56 comments

 1. Linda Andersen

  Dejligt med en lille konkurrence.
  Jeg vil gerne være bedre til at købe genbrugstøj. Det kan være svært, når der er langt imellem de gode genbrugsbutikker. Synes selv jeg har taget mange grønne tiltag I brug I vores hjem. Men kan da helt klart blive bedre. Derfor kunne det da være dejlig at vinde denne bog.
  Mvh Linda Andersen

 2. Regitze Breddal Puck

  Jeg vil gerne spise med endnu mere omtanke for miljøet. Både med henblik på kødforbruget – men også de “skjulte” ingredienser, som oftest gemmer sig i grene washing. For selvom jeg går efter bæredygtige produkter, er jeg sikker på, at jeg kan gøre det bedre på endnu mere oplyste grundlag.

 3. Lene Olesen

  Jeg kunne så godt tænke mig at bruge mine emballage

 4. Ingrid Andersen

  Jeg vil gøre min kost mere bæredygtig, ideelt ville jeg gerne spise vegetarisk og økologisk, men jeg synes godt nok det er svært når jeg bor sammen med min familie hvor aftensmaden er bygget op omkring kød. Har dog fået indført en vegetardag om ugen og vi køber økologisk hvor det prismæssigt kan lade sig gøre. Så det går langsomt fremad 🙂

 5. Katrine

  Jeg ville gerne gøre mine indkøbs- og madvaner endnu mere bæredygtige ☺️

 6. Åh jeg vil SÅ gerne læse den bog!
  Jeg vil gerne lære mere i forhold til forbrug af tøj, har ikke så mange penge, så hvordan hulen kan man gøre noget ift sine børn, der jo skal have nyt i takt med at de vokser. Køber ikke meget men har ikke råd til øko osv!

 7. Ulla

  #tøjforbrug
  Vil gerne blive bedre til ikke at købe mere tøj, end der er brug for og at købe mere brugt. Bum

 8. Lea Flintholm

  Jeg har igennem de seneste 2 år “skraldet” og på den måde reddet en masse god mad fra at gå til spilde. Jeg kunne godt tænke mig at blive endnu bedre ikke at smide brugbar mad ud – så næste step bliver at gå i gang med gendyrkning, hvor jeg tænker at løg, porrer og hjertesalat bliver det første forsøg

 9. Katrine B

  Jeg vil gerne gøre mine vaskevaner endnu mere bæredygtigt – både hvad angår temperatur, skylle- + vaskemiddel men også hvor ofte mine ting egentlig behøver at blive vasket. Så tænker, at der er nok at gå i gang med 🙂

 10. Kirstine

  Jeg vil gerne skrue ned på mit plastikforbrug!

 11. Helle

  Jeg har ambitioner om at gøre mine personlige indkøb mere bæredygtige – både i forhold til kropspleje og mit klædeskab.

 12. Katrine

  Jeg vil gerne gøre mine rejsevaner mere bæredygtige! Fly er så nemt og hurtigt, men også så skadeligt, så jeg håber på at kunne lære at finde ro og værdi i den langsomme rejse.

 13. Asta

  Jeg elsker selv at nørde omkring bæredygtighed, men jeg er desværre super dårlig til at falde for de små ting. Derfor vil jeg gerne blive bedre til at de små ting også skal være klimavenlige, og til at sprede budskabet når nogen spørger i stedet for bare at slå det hen. Det håber jeg den bog kan hjælpe med at give viden og motivation til! (Tak for jeres gode arbejde i øvrigt)

 14. Mille

  Jeg vil gerne blive bedre til at sortere vores affald, samt minimere mit forbrug af emballage og plastik 🙂

 15. Joan

  Det der bestemt kunne minimeres her hjemme er plastikposer, film mm til vores madpakker.

 16. Katrine

  Jeg synes, vi er langt på rejsen mod det bæredygtige liv derhjemme, men jeg kunne virkelig godt tænke mig at blive endnu bedre til at købe genbrug og/eller bæredygtigt til mig selv.

  Mine unger får stort set udelukkende brugt tøj og legetøj, men det kniber mere til mig selv. Bliver for utålmodig. Køber heldigvis sjældent nyt, men derfor var det nok alligevel fint med en større bevidsthed, når jeg endelig gør, så jeg ikke altid havner i Vero Moda eller H&M 🙂

 17. Pernille

  Siden jeg begyndte at sortere plasticaffald i vores hjem, har jeg indset hvor meget plasticamballage vi har – særligt fra madvarer. Jeg vil rigtig gerne blive bedre til at finde alternativer, så der ikke dagligt ryger plasticaffald direkte ud.

 18. katrine

  Jeg vil meget gerne blive bedre til at nedsætte mit forbrug af vand i vores husholdning. Både hvad angår personlig hygiejne, vand i haven udendørs, vand i madlavningen og vand til maskiner (vaskemaskine/opvaskemaskine) mv.
  Desuden vil jeg meget gerne blive endnu bedre til at spise naturen (insekter, tang, blade mv.), men synes det er svært at finde oplysninger og de rette informationer.
  Kh Katrine

 19. Kira

  Jeg vil rigtig gerne blive bedre til at genbruge vores vand. Vi havde en dokumentar aften om vand og det fik virkelig åbnet mine øjne specielt her i den danske “tørke”. Det “gamle” vand fra elkedlen, katte skålen osv. bliver normalt hældt ud, men nu skal det genanvendes! Det må meget gerne blive en vane.

 20. Natascha G. Holst

  Ift. Minimalisme, der er jeg lige nu i en fase, hvor jeg oplever, hvordan vi som mennesker nærmest er opdraget til at forbruge, via medier osv. Ud over det, så er jeg meget OPS på vores plastik forbrug, finder frem til alternativer. Vil også meget gerne bidrage med mindre plastik affald.

 21. Karina Birkler

  Jeg synes at jeg (og resten af familien) er kommet langt med den bæredygtige livsstil. Men der er stadig en masse der kan forbedres
  Næste fokus bliver at gøre madbokse og -glas mere tilgængelige i køkkenet, så min mand og søn ikke længere rækker ud efter en køkkenpose pr. automatik
  Og så vil jeg gerne optimere hele processen omkring tøjvask

 22. Amalie

  Jeg har over et par år skiftet mine vaner ud med mere bæredygtige alternativer, men nu er jeg kommet til rejser. Og det er desværre her, at jeg synes det bliver med flest ofre og noget jeg kan blive bedre til, men det må blive næste skridt! Jeg starter med togrejse til sommer 🙂

 23. Heidi Bak

  Jeg er kommet ret langt med både mad, decluttering og affald, i høj grad takket være jeres site. Men mine produkter på badeværelset er klart langt fra bæredygtige. Her vil jeg gerne blive klogere og sætte ind som det næste.

 24. Ida

  Jeg vil gerne blive bedre til at tale mere åbent om de bæredygtige valg jeg har truffet, dele hvorfor jeg gør eller ikke gør som jeg gør. Frygter at virke belærende og bedrevidende! Øver mig på det, men det kan være lidt svært, i sær over for feks svigerfamilien eller nogle af mine mere perifere venner. Min nærmeste familie og tætte venner er jeg helt på bølgelængde med – og vi kan sagtens dele og diskutere, være enige og uenige.

 25. Christina

  Jeg kunne godt tænke mig mere bæredygtige indkøbs- og madvaner.

 26. Diana

  Jeg øver mig virkeligt meget i, at leve mere bæredygtigt, og jo mere jeg gør (ændre vaner), jo mere opdager jeg hvor stort et forbrug jeg/min familie har.
  Jeg har lavet et nytårsforsætter om at sortere mere affald, og det er blevet meget lettere i Københavns kommune efter at vi har fået bio-affaldshåndtering og alt plast må smides ud i samme beholder, men hold nu op hvor smider vi meget ud – jeg køber endda en del af vores mad hos Aarstiderne, der genanvendes det meste af indpakningen. Jeg vil rigtigt gerne blive endnu bedre til at lave mindre affald og sortere endnu mere. Jeg overvejer fx at prøve en shampoobar som næste skridt.
  Håber at vinde bogen, så jeg kan få flere ideer 😉

 27. Gitte

  Jeg vil gerne være bedre til at nyde dét jeg har og forbruge mindre. Pr. 1. juni indførte jeg “købestop” for ting til mig selv. For seriøst, jeg behøver ikke mere tøj og mangler ikke flere bøger, blade, nips og andet, for at være glad. Måske jeg kan holde det året ud, jeg håber.

  På samme tid, må jeg dog stadig gerne købe gaver, ting og tøj til mine unger, min kæreste og familie. MEN, jeg arbejder på at indarbejde de mere bæredygtige valg, såsom genbrug, spiselige gaver, kvalitet som holder eller noget jeg selv har lavet (selvfølgelig helst af bæredygtige materialer af god kvalitet). Det tager tid når man selv skal lave gaver, vil købe bæredygtigt, genbrug og god kvalitet som holder. Derfor har jeg også allerede startet en liste over gode gave-idéer til min familie.

  Så, mine indkøbs- og forbrugsvaner får den helt store tur for tiden. Ikke fordi det var helt skidt i forvejen, men fordi det kan blive meget bedre 🙂

 28. Kathrine Carlsen

  Der er mange ting jeg gerne vil forbedre, og da jeg snart flytter hjemmefra er jeg især interesseret i at se om jeg kan leve med mindre plastik og om det kan lade sig gøre for mig at købe udelukkende økologisk.

 29. Sine Kragh Petersen

  Tøj og køkkenredskaber (poser m. m.)

 30. Solveig

  Jeg er vild med at jeg konstant får indarbejdet nye vaner til en mere bæredygtig livsstil, og mit nyeste mål og tiltag, er at jeg gerne vil være bedre til at købe mere lokalt producerede og emballagefrie vare.

 31. Mette Marie Bech

  Jeg er allerede ret god til at sortere mit affald, men vil gerne blive endnu bedre til det! Og så er jeg stor fan af Calina!

 32. Lærke

  Tak for en god og inspirerende blog.
  Jeg vil gerne blive bedre til at spise mindre kød og til at undgå madspild herhjemme.

 33. Minodora

  Jeg kunne godt tænke mig at lære lidt mere om genanvendelse af emballager i form for gør-det-selv projekter, og blive klogere på, hvordan man kan reducere ens forbrug.

 34. Katrine

  Ville gerne være mere bæredygtig på mad området. Tænker også det kunne være fedt med mere bæredygtig brug/valg af produkter i hverdagen.

 35. Anna Schøning

  Ville nok gerne blive bedre til at bruge resterne op, og ikke lade dem stå i køleskabet og blive kedelige

 36. Katrine

  Uh, den bog vil jeg gerne vinde Og der er mange områder, hvor jeg gerne vil forbedre mig! Men et sted jeg rigtig gerne vil forbedre mig er i forhold til gaver, for det er en god anledning til at sprede det gode budskab og åbne op fir en dialog, men samtidig rigtig svært ikke at gå for meget på kompromis med modtagerens ønsker eller egen pengepung.

 37. Anette

  Jeg vil gerne blive bedre til at købe i genbrug generelt. Både tøj og boligtilbehør man måtte mangle.

 38. Jeg vil gerne være bedre til at prioritere at leve mere bæredygtigt, specielt når engangsbeløbene skal betales i forhold til f.eks at købe en kaffekop, et vaskeæg eller inverstere i de dyre men gode shampooer.

 39. Nicoline Rasmussen

  Jeg vil gerne blive bedre til at snakke med andre om bæredygtighed, så min viden kan komme andre til gode. Der er nogle ting som jeg fokuserer meget på inden for bæredygtighed (fx reducering af madspild), men føler nogle gange at jeg mangler en bedre “all round” viden på andre områder til samtale med andre og det håber jeg bogen kan hjælpe med. Så kan både jeg selv og dem i min omgangskreds blive bedre til at tage de bæredygtige valg hele vejen rundt i hverdagen.

 40. Cecilie

  Jeg vil gerne blive bedre til at sortere affald og generelt bare købe produkter (særligt mad) med mindre indpakning. Det er åbenbart mit Everest når det kommer til bæredygtighed.

  Og p.s.: Tak for en spændende og lærerig blog og podcast!

 41. Katja

  Jeg vil gerne blive bedre til at sortere affald og oftere købe produkter med mindre indpakning.

 42. Christina Holm

  Jeg har mit blik rettet mod vores forbrug af emballage fx. til madpakker eller når vi gemmer madrester. Er gået til kamp mod plastik emballagen (og sølvpapir) men er ikke i mål endnu…

 43. Nina

  Dejlig konkurrence ☀️
  Jeg vil gerne lære mere om indpakning så jeg kan handle mere fornuftigt. Jeg spiser mindre kød, men jeg vil også gerne producere mindre skrald.

 44. Annika

  Jeg vil gerne blive bedre til at lave mere mad fra bunden af med flere lokale råvarer.

 45. Jacob

  Som det fremgår tydeligt af kommentarsporet, ville jeg ønske, at der var bedre oplysning ift. fødevarer. Eksempelvis én standard der tog hensyn til varerens totale miljøbelastning. Emballage bliver altid italesat som noget negativt, til trods for at emballagefri varer ville skade miljø endnu mere. En anden problemstilling jeg selv har ret ofte er spørgsmålet “økologiske/lokale” produkter. Hvornår er hvilken mulighed bedst for miljøet? Det handler alt sammen om reel oplysning og transparens, for når vi alle er vores egne eksperter, så handler vi nogle gange imod vores intentioner – nemlig at gøre verden bedre, et køb ad gangen.

  Jeg tror vi alle sammen kunne bruge et eksemplar af sådan en bog! 🙂

 46. Maria Wedel

  Åh den plastik! Jeg får dårlig smag i samvittigheden hver gang jeg skal have grøntsager eller frugt i forretningen, og jeg må tage den lille hvide pose. Der er plastik over ALT og hvor kan jeg lige selv sætte ind, hvordan planlægger man sit liv sådan at det ikke efterlader mere plastik skrald end HØJST nødvendigt…

 47. Jeg er allerede godt på vej minimalisme, men kunne tænke mig, at komme tættere på Zero Waste.

 48. Nina

  Som udgangspunkt vil jeg gerne blive bedre til at rydde op og ud – og nøjes! Altså noget med at leve med mindre. Et konkret område er særligt tøjforbrug – for både min søn og mig.

 49. Gitte Seeberg

  Jeg kunne godt tænke mig at bruge mindre plastik, og så generelt købe færre ting, og dermed nøjes med at købe ting vi rent faktisk bruger, gerne brugt så vidt det er muligt, og ellers i en go kvalitet, som holder i længden.

 50. Anne

  Jeg ville gerne blive bedre til at skrue lidt ned på tøjvask. Jeg er bevidst om at mindre må kunne gøre det, men jeg skal virkelig arbejde med noget i mit indre her…
  Det må jeg se at komme i gang med. I mellemtiden vil jeg så gerne læse denne bog, der sikkert vil kunne åbne mine øjne for ting jeg ikke har tænkt på endnu.

 51. Maria

  Jeg kunne godt tænke mig, at have støre fokus på mine tøj- og madvaner. Jeg forsøger at tænke; mindre og bedre i forhold til begge områder, men det er svært at omlægge vaner.

 52. Anni

  Jeg vil meget gerne have ryddet ud i mine make-up produkter, og få tips til produkter, som både er gode for mig og klimaet

 53. Katrine

  Den bog vil jeg gerne vinde!!! Jeg vil gerne blive bedre ifht gaver – både hvad angår selve gaven, men også hvad angår indpakning. For gaver kan være en god anledning til at starte en snak omkring bæredygtighed og bæredygtige valg, men samtidig kan det være en svær balance mellem en persons ønsker og de bæredygtige muligheder (og her spiller økonomien helt klart også en vigtig rolle), så man som giver ikke bliver for spelt-øko-hippie-irriterende og bedrevidende i modtagerens øjne.

 54. Emilie

  Jeg kunne vildt godt tænke mig at blive bedre til at undgå unødig emballage. Heldigvis bor jeg tæt på en fødevarebutik, som sælger havregryn, tørrede bønner, nødder og lignende i løsvægt, men jeg ender ofte alligevel med at handle i et almindeligt supermarked. Det er ikke engang specielt meget dyrere at handle i løsvægt, så det er 100% et spørgsmål om at hive sig selv lidt i nakken og få nogle bedre vaner implementeret.

  Tusinde tak for et inspirerende site, magasin og podcast!

 55. Hanna

  Jeg har en kæmpe svaghed for bøger; elsker at læse dem – og købe dem. Jeg har dog tænkt på, om i på Sustaindaily kender et sted/hjemmeside, hvor man kan købe brugte bøger og hvor der er et stort udvalg?
  Tak for fantastiske arbejde og podcast!

  • Sustain Daily

   Hej Hanna!
   Det lyder som om, at det du i virkeligheden søger er de danske biblioteker! Der er et kæmpe udvalg, det er ganske gratis og det er klart den mest bæredygtige måde at få adgang til rigtig mange forskellige bøger. Hvis du så forelsker dig i en bog kan du jo gå på jagt i lokale genbrugsforretninger eller et antikvariat, så det kun er de bøger du elsker allermest, der får bopæl hjemme hos dig! 🙂

Post a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *