Et år uden overforbrug

“Det er dyrt at leve bæredygtigt” er en påstand, vi ofte hører. Det er ikke så mærkeligt, at mange har den opfattelse. For mange ting bliver dyrere, når de er produceret under ordentlige forhold for mennesker og miljø. Både økologiske madvarer, bæredygtigt tøj og holdbare erstatninger for engangsprodukter koster mere end de billige alternativer. Men det behøver ikke være dyrt at leve grønnere. Faktisk handler et mere klimavenligt liv i høj grad om at prioritere, hvad der er vigtigt, og gå udenom resten.

Netop prioriteringer er omdrejningspunktet i den nye bog ‘Et år uden overforbrug’. Med et kapitel for hver uge i året stiller bogen skarpt på, hvordan man kan få styr på budgettet, så der bliver råd til alt det, man gerne vil. Det kunne for eksempel være at købe bedre basistøj, spise flere økologiske måltider eller holde ferie på en dansk ø?

Læs også: Bæredygtigt basistøj til dig og din kæreste

Bogens kapitler omhandler alt fra bil til have, ferier og garderobeoprydning. Mange af dens tips og tricks taler lige til vores grønne hjerter: At købe brugt, låne af andre, slukke for strømmen, holde igen med impulskøb og tage cyklen frem for bilen – for bare at nævne et par eksempler. Den taler især til børnefamilier, men vi synes, at den er god til alle, som (så småt) har penge mellem hænderne. For hvem vil ikke gerne have styr på økonomien, overskud på kontoen og overblik over udgifterne?

Læs også: 5 ting du kan låne

Vi er især vilde med, at bogen har fokus på at spare, men ikke lide afsavn. At spare penge på et område betyder jo, at man kan bruge flere på et andet. Eller at man kan arbejde mindre og have mere fritid, hvis det er dét, man er ude efter. Når de unødvendige udgifter forsvinder, er der mere overskud til alt det, som faktisk er vigtigt.

Gør du noget for at undgå unødvendige udgifter? Del dit bedste trick i kommentarfeltet!

4 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *