Biernes historie

Vidste du, at verdens bier måske er ved at uddø? Ingen ved helt hvorfor, men én forklaring kan være sprøjtegifte på markerne, en anden vores monokulturelle landbrug. Det er det, som denne bog handler om – og så alligevel ikke.

Selvom bier spiller en central og vigtig rolle, er Biernes historie først og fremmest en bog om 3 mennesker, der lever i hver deres tid – og med hver deres udfordringer. Det er også en generationsfortælling om forholdet mellem forældre og børn.

“William er en melankolsk biolog og frøhandler i England i 1852. Han sætter sig for at konstruere en helt ny type bikube, som skal give ham og hans børn ære og berømmelse. George er biavler i USA i 2007, forretningen går skidt, men han håber på, at sønnen kan blive gårdens redning. Tao arbejder med håndbestøvning i et fremtidigt Kina, hvor bierne er forsvundet. Hun ønsker mere end noget andet, at sønnen skal få en uddannelse og et bedre liv end hende selv.”

En roman med tre hovedpersoner har et bestemt tempo, hvor en storyline altid afbrydes af en anden. Det tog lidt tid at komme ind i bogen, der både er historisk, nutidig og en fremtidsfortælling i én – men når først man er revet med, er den hurtigt slugt pga. dens letlæselige sprog og spændende fortællinger. De tre hovedpersoners meget forskellige liv bindes sammen af bierne, hvis historie også bliver smukt flettet ind.

Læs den, hvis du elsker nærværende personlige fortællinger eller gerne vil lære mere om et af verdens vigtigste dyr.

* markerer et affiliate link. Det betyder, at du støtter Sustain Daily ved at købe gennem disse links på den måde, at vi får en lille procentdel af hvert køb. Prisen er selvfølgelig den samme for dig, som den ellers ville have været. Tusind tak for din støtte til, at vi fortsat kan sprede inspiration til en bæredygtig livsstil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *