Fake News

Hvad har Fake News og bæredygtighed med hinanden at gøre? Når Donald Trump og mange andre kalder den globale opvarmning for Fake News, står det hurtigt klart, at ikke kun nyhedsproducenterne bliver nødt til at forholde sig til problematikken.

Er de falske nyheder blevet mere udbredt den seneste tid? Det er de desværre. Og for at dæmme op for den udvikling, skal man forstå, hvad der forårsager den. Det har filosofferne Vincent F. Hendricks og Mads Vestergaard sat sig for at forklare i bogen Fake News – Når virkeligheden taber.

Sustain Yearly - forsalget er i gang!

Sustain Yearly er vores papirmagasin om bæredygtig livsstil. Vi har fyldt siderne med inspiration til bæredygtig livsstil, grønne opskrifter, guides og tricks, interviews med miljøforkæmpere, DIY, planter og alt muligt andet. Magasinet bliver kun til virkelighed, hvis I vil have det! Vi crowdfunder pengene til at trykke magasinet på engelsk og dansk. Så smut ind og køb dit eksemplar i forsalg, hvis du vil støtte projektet og hjælpe med at gøre Sustain Yearly til virkelighed.

Bogen giver en forståelse af, hvordan også dine kliks på artikler og tweets spiller en rolle. Læser du nemlig nyheden om, at Donald Trump påstår, at klimaforandringerne er et kinesisk fupnummer, har du mindre opmærksomhed tilbage til at orientere dig om konsekvenserne af den globale opvarmning.

Fake News er en klassisk fagbog, der kunne indgå i enhver journalists pensum. Men de mange politiske stikpiller og eksempler på misinformationer, der især spredes via sociale medier, gør den også interessant at læse uden for klasserummet.

Misinformation skal i den digitale tidsalder regnes blandt de globale udfordringer, der i øvrigt tæller klimaforandringer, stigende økonomisk ulighed, vandforsyningskrise, verdensomspændende sundhedsproblemer og en række andre presserende forhold

Bogen ser på ingredienserne i misinformation og alternative kendsgerninger, og er den perfekte læsning for dig, der savner et grundigt indblik i det informationsmiljø, de markedskræfter og de psykologiske mekanismer, der muliggør, at misinformation trives i dag. Lad filosoffernes betragtninger og analyser hjælpe dig til kritisk at vælge, hvilke artikler og tweets, der får din opmærksomhed.

Du kan købe bogen lige her (affiliate link) eller låne den på biblioteket. Hvis du køber gennem vores link, er du med til at støtte Sustain Daily, da vi får en lille procentdel af købet.

Tekst af Sara Amos Pedersen, foto af Johanne Stenstrup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *