Occupy World Street

Gennem en kritik af det økonomiske system tager canadiskfødte Ross Jackson neoliberalismen og internationale institutioner op til grundig revision. Jackson har gennem en stor del af sin karriere bevæget sig i to meget forskellige verdener – den ene består af at være en del af den globale valutahandel og hedgefonde, og den anden er hans arbejde hen imod en mere bæredygtig fremtid i NGO-verdenen.

I Occupy World Street skærer han det ud i pap: Der er grænser for økonomisk vækst på en begrænset klode, og der er et globalt sammenbrud på vej, da det nuværende verdenssystem skaber problemer og kriser, det ikke selv kan løse – som f.eks. klimaforandringer.

Du husker måske Occupy-bevægelsen, der især blev kendt for en stor protest i New York tilbage i 2011? Bevægelsen kritiserer den globale sociale og økonomiske ulighed, men den har også mødt en del kritik for ikke at komme med svar på, hvad vi konkret kan gøre anderledes.

Jackson, som også deltager i bevægelsen, lader os ikke stå tilbage med den samme fornemmelse. Bogen giver nemlig en række løsningsforslag til, hvordan vi kan løse kriserne ved at nytænke internationale institutioner og skabe alliancer mellem borgere, den progressive del af erhvervslivet samt en gruppe små nationer på tværs af landegrænser.

Omend hans forslag er yderst ambitiøse, er det spændende og vigtig læsning. Temaet kan godt virke nørdet, men det gode ved bogen er, at os, der ikke er helt inde i økonomiske teorier og dybdegående systemkritik, også kan følge med.

*Disse links er affiliate links – Det betyder at du kan støtte bloggen ved at købe gennem disse links. Vi får en lille procentdel af hvert køb, men prisen forbliver altid den samme for dig. Tusind tak for din støtte, så vi fortsat kan sprede inspiration til en bæredygtig livsstil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *