Om høsten

Elsker du den forandring, naturen gennemgår om efteråret? At mærke tågen tilføre mørket en tæthed eller se efterårslandskabet absorbere lyset? Så vil Karl Ove Knausgårds essaysamling Om høsten (på dansk: Om efteråret) med garanti være noget for dig.

Knausgård registrerer verden omkring sig som få andre. Beskrivelser af både slidte gummistøvler og hugormens anatomi gengives i de mindste detaljer på en utrolig nærværende måde. Knausgaard overrasker os med sin evne til at sætte ord på det, vi ofte tager for givet. Det føles som at træde ind i hans dagligdag, når han skildrer efterårets ankomst.

Jeg vil vise dig verden, som den er, lige omkring os, hele tiden. Kun ved at gøre det, kan jeg selv få øje på den

Bogen er det første af fire bind om den nære virkelighed skrevet af en far til hans ufødte barn. Karl Ove Knausgård giver os et øjebliksbillede af familiens liv, som det er nu, og formår med en utrolig refleksionsevne at gøre hverdagsskildringerne relevante for os.

Med bogserien vil Knausgårds undgå at miste det fantastiske i verden af syne. Han lukker os ind i sin tankegang, hvor årstidernes cyklus spiller en rolle for både natur og mennesker.

Hvis du er til fortællinger om det nære, så vil du elske Knausgårds essaysamling. Lad hans betragtninger og refleksioner hjælpe dig til at bruge årstidernes skiften til at hæve blikket og få øje på det fantastiske i den nære verden omkring dig.

  • Du kan købe den danske udgave af bogen her (affiliate link) eller låne den på biblioteket. Hvis du køber gennem vores link får vi en lille procentdel af købet. Prisen er selvfølgelig den samme for dig, som den ellers ville have været.

Tekst af Sara Amos Pedersen, foto af Johanne Stenstrup.

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *