TagTomat – Vejen til grønne fællesskaber i byen

tagtomat vejen til groenne faellesskaber i byen

Har du hørt om TagTomat? Det startede med et par plantekasser på taget af en skraldeskur i 2011 og er nu blevet til en bog, som vi har fået fingrene i. Faktisk udkommer den lige netop i dag. Men allerførst en advarsel: Det vil prikke til din forårslængsel at læse videre!

Den lækre og coffee table-store bog TagTomat – Vejen til grønne fællesskaber i byen er en samling af fortællinger, brugsanvisninger og anekdoter fra det grønne bymiljø rundt omkring i verden. Den er fuld af manualer, erfaringer, inspiration og trin-for-trin-guides – altså lidt for enhver smag, hvis man er til urban gardening.

tagtomat vejen til groenne faellesskaber i byen opslag

Bogen er printet på FSC-mærket papir, produceret lokalt og med creative commons-licens. Du må altså kopiere og dele dine yndlingsidéer med gårdlauget, naboen og dine bedsteforældre lige så tosset, som du vil. Det handler om at sprede de smarte løsninger ud til flest mulige. Og man får bestemt lyst til at få fingrene i jorden, når man bladrer gennem kapitlerne.

Der er guides til at bygge selvvandende plantekasser, lave frøbomber, komme i gang med hjemmekompost, lave kokedama (de der planter, som hænger ned fra loftet) og en hel masse andet. Du kan blive klogere på, hvordan du beskytter dine planter mod forurening, og lære at bygge et insekthotel. Der er fortællinger fra projekter i Aarhus, på Nørrebro og i Oslo. Du kan lære, hvordan fødevarefællesskabet hænger sammen. Lade dig inspirere af tekster om makerspaces og at gendyrke. Eller simpelthen læne dig tilbage og kigge på billeder.

2 Comments

  • Hej sustain daily,
    Først og fremmest vil jeg gerne sige, at det er et virkelig lækkert webmagasin i har fået stablet på benene. Jeg har et par foreslag til jeres “bøger” kategori. ‘Natur’ af Rasmus Ejrnæs og ‘Feral’ af George Monbiot er to bøger, der beskriver og stiller spørgsmålstegn ved vores forhold til naturen, og hvordan vi påvirker den. De kritiserer monokulturer og vores behov for at systematisere naturen, og er relevant læsning hvis man interesserer sig for bæredygtighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *