Træernes hemmelige liv

Vidste du, at træer har en bevidsthed? At de hjælper dem, der er syge, ammer deres babytræer, skriger når de bliver tørstige, og at nogle træer er mere fornuftig end andre? Nej? Så tag med til skovfoged Peter Wohllebens distrikt i Tysklands Eifel-bjerge, hvor han på fantastisk og pædagogisk vis giver et indblik i træernes hemmelige liv.

Forfatteren ved, hvad han taler om: Efter at have læst til skov- og landskabsingeniør har Wohlleben i 20 år arbejdet i det statslige skovvæsen, før han besluttede at bruge sine kræfter på miljøvenlig skovbrug og naturbeskyttelse. Alle disse erfaringer samt Wohllebens særlige forkærlighed for skovens gamle kæmper har resulteret i en fagbog, der befinder sig et sted mellem rejseguide og eventyrlig fortælling.

Med en utrolig indlevelsesevne og enorm begejstring for træernes underværker formår Wohlleben at trænge igennem selv til os, der plejede at sidde tilbage som ét stort spørgsmålstegn, når det handlede om fotosyntese i biologiundervisningen.

Hvis du er til fakta formidlet lettilgængeligt og med et glimt i øjet, vil du elske Peter Wohllebens Træernes hemmelige liv. Sæt dig til rette i sofaen og gør dig klar til at rejse til en verden, hvor der kommunikeres via duftbudskaber, og hvor svampe fungerer som internettets fibernet.

Bogen er solgt i over 400.000 eksemplarer i Tyskland og oversat til flere sprog. På dansk kan den lånes på biblioteket, hvor den også findes som lydbog, eller købes hos boghandleren.

Tekst af Anne Fürstenberg, foto af Johanne Stenstrup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *