Vildsvin

Vidste du, at vildsvinene i de svenske skove bliver jagtet og skudt? Hannah Lutz’ debutroman kredser om vildsvinenes levevilkår i de sydsvenske produktionsskove, hvor de store dyr og mennesker lever tæt på hinanden. Det er en fortælling, der vækker lysten til at slå sig ned i Småland, hvor bogen foregår.

Romanen er delt op i tre spor: Ritve er rejst til skovene for at komme tæt på vildsvinene og dokumentere dem med sit kamera. Glenn er flyttet til området for at begynde et liv uden for storbyen, og Mia har taget sin morfar med tilbage i et sidste forsøg på at vække minderne om hans barndom.

Vi er vilde med, hvordan Hanna Lutz skildrer livet omkring de svenske skove. Skovens forandring og dyreliv fylder meget i bevidstheden hos romanens personer, der opholder sig tæt på naturen. Deres fortællinger flettes løst ind i hinanden uden større betydning. Det er nemlig vildsvinene, der er centrum for historien, og det er personernes møde med skovens store vildsvinebestand, der driver handlingen frem.

Vildsvinene skildres både som skadedyr, der raserer naboernes have i ly af nattens mørke og som skovens sky beboere, der kan være svære at spotte – selvom man får tips af de lokale jægere. Men vildsvinene bevæger sig ikke kun rundt i området, de trænger også ind i folks bevidsthed.

Hannah Lutz skrivestil fletter virkelighed og drømme sammen på en måde, der skildrer vildsvinet som en fantastisk skabning, du med sikkerhed får lyst til at vide mere om.

Tekst af Sara Amos Pedersen, foto af Johanne Stenstrup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *