Fem grønne film, du skal se i vinterferien

Har du vinterferie? Her på redaktionen er vi nogle, som har fuldstændig styr på ugerne, fordi vi glæder os sådan til uge 7, mens andre slet ikke har skænket vinterferien en tanke. Uanset hvad kan vi alle sammen finde en aften til at krybe sammen under et tæppe og se en god film. Lav en stor kande te (eller en stor kop varm kakao), smæk fødderne op og vælg en af vores yndlingsfilm. Vi lover, at de både er medrivende, underholdende og får dig til at stille spørgsmål. Måske bliver du endda klogere!

RIVER BLUE

Er du klar til at åbne øjnene for, hvordan vores tøj påvirker verden? Vi kan afsløre, at det ikke altid er behageligt at se på. Filmen RIVER BLUE er langt fra en feel good-film. Den er en seriøs og smuk rejse rundt i verden, som den er i dag – og som den kan blive. Både hvis vi tager ansvar, og hvis vi lader stå til.

Læs hele vores anmeldelse her.

Sustain Yearly - forsalget er i gang!

Sustain Yearly er vores papirmagasin om bæredygtig livsstil. Vi har fyldt siderne med inspiration til bæredygtig livsstil, grønne opskrifter, guides og tricks, interviews med miljøforkæmpere, DIY, planter og alt muligt andet. Magasinet bliver kun til virkelighed, hvis I vil have det! Vi crowdfunder pengene til at trykke magasinet på engelsk og dansk. Så smut ind og køb dit eksemplar i forsalg, hvis du vil støtte projektet og hjælpe med at gøre Sustain Yearly til virkelighed.

Minimalism: A Documentary About the Important Things

Tag på roadtrip med minimalisterne Joshua og Ryan, som står bag den populære blog og podcast The Minimalists. Mens de jonglerer rundt med ord som forbrug, materialisme, sult, idealer, klimaforandringer og undskyldninger kan vi godt garantere, at dine tanker vil myldre. Måske bliver filmen starten på din egen rejse mod et liv med mere glæde og færre ting?

Læs hele vores anmeldelse her.

Du kan se alle vores filmanbefalinger lige her.

SEED: The Untold Story

SEED er en blændende melankolsk dokumentar om den tabte forbindelse til landbruget. Den sætter fokus på den enorme biodiversitet, der findes på vores jord, og nødvendigheden af at bevare den. Men den fortæller også om verdenspolitik, etik og kapitalisme. Og om hvordan kemikalievirksomheder har opnået patent på op mod 90% af verdens frø, hvilket anses som en decideret trussel mod menneskeheden.

Læs hele vores anmeldelse her.

Så meget godt i vente

Dokumentarfilmen om den biodynamiske landmand Niels Stokholm er efterhånden blevet lidt af en klassiker. I Phie Ambos smukke film får du indblik i livet på en biodynamisk gård på godt og ondt. Den sætter tanker i gang – om menneskets forhold til naturen, det gode liv og det tempo, de fleste af os lever livet i. Hvis du trænger til at føle din sjæl slå rødder og mærke din forbindelse til universet, så se Så meget godt i vente.

Læs hele vores anmeldelse her.

The True Cost

Du har måske ikke tænkt over det, men hver eneste stykke tøj, vi går i, er lavet af ikke bare én, men mange personer et sted i verden. Tøjproduktion er i stor stil afhængig af hænder til at sy tøjet, og filmen The True Cost giver et indblik de liv, som syerskerne lever. For nogle er filmen en øjenåbner, for andre bekræfter den, hvad de allerede ved: At der er en kæmpe urimelighed i tøjindustrien.

Læs hele vores anmeldelse her.

Hvad skal du se i vinterferien? Del dine tips i kommentarfeltet!

1 Comment

  • Måske er det en detalje, men jeg bliver så provokeret, når der står “skal” i en overskift. Jeg ved godt, at magasin-verdenen gør det meget, men jeg synes faktisk den italesættelse er en stor grad af problemet med den diskurs magasinerne bruger. “Tendensen du skal kende”. “Sådan skal dine støvler se ud denne vinter”. Det italesætter dermed en form for manglende valgmulighed, og hvis der er noget, der er et problem for vores jord, så er det når folk kommer til at tro, at de ikke har andet valg end at følge de nyeste tendenser og skifte sidste års støvler ud.

    Jeg siger det bare, fordi synes I er for gode til den slags italesættelser 😉 Men ellers en rigtig fin liste med film, jeg har set de fleste og er meget enige med jer.

    Jeg hepper så meget på jeres crowdfounding-kampagne, jeg har selv støttet 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *