I morgen

Kender du det, når man bliver en smule mismodig af at læse eller at se dokumentarer om klimaet? Fordi fokus er på problemer og konsekvenser, men ikke på løsninger?

Den nye film ’I morgen’ kommer på banen som et friskt pust. Den er nemlig noget så sjældent som en optimistisk klimadokumentar. En film, som man går opløftet fra – fuld af tanker og overvejelser. Og med en følelse af, at det nytter noget at prøve at gøre en forskel. Det er filmens vigtigste egenskab: At den giver lyst til at handle på de klimaudfordringer, vi har.

Filmen starter instruktørerne Mélanie Laurent og Cyril Dions bekymringer for kloden. De tænker meget på deres børn og hvilken fremtid, de kommer til at gå i møde. Derfor beslutter de sig for at rejse rundt i verden og lede efter løsninger til en grønnere og mere bæredygtig verden – og at filme det. Det blev til en film spækket med gode eksempler: De fremhæver Københavns byplanlægning, der indbyder til at bevæge sig rundt på gåben og på cykel. De viser os Detroit i USA, hvor der anlægges store haver midt i byen. Affaldssortering bliver nævnt. Permakultur. Vindmøller. En usædvanligt bæredygtig fabrik. Island, der kun bruger vedvarende energi.

Og så pludselig, midt i de gode eksempler, tager filmen en uventet drejning mod økonomi, demokrati og skolesystemer. En stor mundfuld, som giver mening, fordi den måde, vi indretter samfundet på, selvfølgelig er tæt sammenvævet med, hvor bæredygtige valg der tages. Heller ikke her holder instruktørerne sig tilbage med interessante bud på, hvordan man kan gribe det an.

Man kan stille spørgsmålstegn ved et par af tingene i filmen, og andet bliver lidt overfladisk behandlet. Det ændrer ikke på, at det er en skøn feel-good film med en masse inspiration, håb og stof til debat. Den lægger den op til, at vi tager fat på at skabe den forandring, verden har brug for.

  • ‘I morgen’ kan lejes online på forskellige platforme. Her er en oversigt.
  • På filmens hjemmeside kan du finde forslag til handlinger på individuelt, kollektivt og på politisk niveau. Tjekket!

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *