RIVER BLUE

Kan mode redde verden? Det spørgsmål forsøger filmen RIVER BLUE at svare på. Og én ting bliver klart allerede efter de første få minutter: Mode kan i hvert fald ændre verden til det værre – og har desværre allerede gjort det.

Produktionen af vores tøj er usynlig for os, fordi den ofte foregår på den anden side af kloden. Lige så usynlig er den kæmpe forurening, selvsamme produktion er ansvarlig for. RIVER BLUE åbner vores øjne for tøjproduktionens konsekvenser med fokus på verdens floder. I Kina er fx over 70% af alle floder forurenede, hvilket ikke bare skader miljøet, men også de millioner af mennesker, som bruger floderne som eneste vandkilde.

Filmen sætter spot på både de miljømæssige og sundhedsmæssige konsekvenser af vandforureningen. En forurening, som primært skyldes vores evigt voksende behov for nyt, farvestrålende tøj. Især læder- og denim-industrien får en hård medfart, når RIVER BLUE viser, hvordan de største floder i Indien, Bangladesh, Indonesien og Kina er ved at dø. Men der er også håb at spore, for filmen fortæller ligeledes om den nye teknologi, der gør det muligt at producere smarte jeans, uden at vandmiljøet skal betale den højeste pris. Og den viser, hvordan nogle af verdens førhen mest beskidte floder i dag er blevet renset og fuld af liv.

Er du klar til at åbne øjnene for, hvordan vores tøj påvirker verden, så kan vi varmt anbefale RIVER BLUE. Den er langt fra en feel-good film, men en seriøs og smuk rejse rundt i verden, som den er i dag – og som den kan blive, både hvis vi tager ansvar; og lader stå til.

Vil du med i biografen?

I september viser vi filmen RIVER BLUE i hele tre danske byer. Det kan du læse mere om her:

12. september 2017 i Aalborg

13. september 2017 i Aarhus

20. september 2017 i København

Vi glæder os til at se dig!

Tekst af Johanne Stenstrup. Foto: RIVER BLUE press material.

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *