Vores 5 yndlings youtubere

Du har selvfølgelig set sjove kattevideoer, set Gangham Style et par gange eller måske set dengang Justin Timberlake tog gamacher på og dansede til Single Ladies.

Men youtube er også fuld af seje unge damer med noget på hjerte, som de deler med os i videoformat. Det er dem, vi i dag skal snakke om. Vi har fundet en zero waster, en minimalist, en testrotte, en vegansk modeenthusiast og en moderne hippie. Fælles er, at de laver videoer, vi elsker at se, og som gør os en lille smule klogere hver gang.

Zero Waste på den cool måde

Lauren fra bloggen Trash is for tossers laver videoer, hvor hun får zero waste til at se både let og cool ud. Hun har især fokus på at lære os at skifte produkter i husholdningen og toilettasken ud med hjemmelavede zero waste-produkter, og selvom man måske ikke er klar til at tage skridtet fuldt ud, så er Lauren virkelig inspirerende. Og med videoernes korte længde, er det let at sluge et par stykker.

Minimalist og veganer med lækker æstetik

Jenny Mustard er en fantastisk karakter, og sammen med kæresten David laver hun smukke, interessante og varierede videoer. Hovedtemaet for Jennys liv er minimalisme og at være veganer – men mode, rejser og dagligdag spiller også en rolle. Vi elsker hendes videoer, fordi de har høj visuel kvalitet, og Jennys personlighed er fantastisk på kamera. Det er svært at vælge en favoritvideo, så se det hele!

Test af hypede livsstile

Lucie Fink har ikke sin egen youtubekanal, men laver hver uge en video for Refinery 29. Her forsøger hun i 5 dage at leve på en bestemt måde, og selvom det ikke altid handler om bæredygtighed, så er det altid sjovt, tankevækkende og ofte centreret omkring en livsstilstrend, vi alle sammen er stødt på.

Ikke alene er Lucy underholdende, hun er også reflekteret og gør ikke grin med de levemåder, hun prøver. Derfor elsker vi hendes videoer. Refinery 29 laver forøvrigt mange andre seje videoer, så du kan med fordel abonnere på deres kanal – de er de sidste par år også blevet mere progressive ift kropsbillede, feminisme og kvindelivet generelt.

Model og skuespiller med vegansk garderobe

Ville du ønske, at du kun så reklamer for lækkert, bæredygtigt tøj – og intet andet? Så er a harmless project noget for dig. Christen Gerhart er meget amerikansk og overspillet, måske pga. jobbet som skuespiller, men hendes smag er god, og det samme er hendes værdier. Hver video tager udgangspunkt i et nyt brand og gennemgår dets etiske initiativer og en cool styling. Christens udgangspunkt er vegansk mode, så der er ingen læder eller silke. Det er en fed kanal at følge for at opdage nye brands fra hele verden – og så tager hver video kun 2-3 minutter.

Moderne hippie med zero waste-tendenser

Vi afslutter med den eneste dansker på listen, nemlig Gitte Mary. Hun laver videoer om zero waste, genbrugsshopping og livet som rendyrket hippe – med dreads og det hele. Hendes stil er farverig og etnisk, og et godt modspil til de mange minimalister derude. Hun snakker på engelsk i sine videoer, som ofte udspiller sig i hendes hyggelige lejlighed eller rundt omkring i Aalborg, hvor hun bor. Vi er fans af Gitte Mary, for selvom hun måske på nogle punkter virkelig ligner en bæredygtighedsnørd, skiller hun sig på andre helt ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *