Klimatestamentet

Hvor mange liter vand er der blevet brugt til at producere din nye bomulds t-shirt? Hvor meget kød skal man undvære for at leve med en god klimasamvittighed? Og hvor meget CO2 udleder oksekød sammenlignet med kylling og svinekød?

Det er nogle af de spørgsmål, der bliver stillet og forsøgt besvaret i de to første afsnit af det nye program Klimatestamentet på P1, hvor vært Anders Morgenthaler sammen med journalist Dan Grønbech undersøger, hvilke påvirkninger eksempelvis tøjproduktion og mad har på klimaet.

Programmet tager på underholdende vis lytteren i hånden og giver et bud på, hvordan vi alle kan mindske vores klimaaftryk med nogle livsstilsmæssige til- og fravalg.

Det lyder måske lidt tungt og langhåret – men det er langt fra tilfældet. Vært Anders Morgenthaler er, udover sine populære striber, efterhånden kendt for at være en engageret klimadebattør. Han bruger programmet til at undersøge om de egne klimabevidste livsstilsændringer overhovedet gør en forskel, og det gør han i en dejlig let, uformel og humoristisk tone programmet igennem.

For selvom klimasituationen ofte kan være et tungt, uoverskueligt og til tider deprimerende emne, så behøver det heldigvis ikke at være kedeligt at høre om. Tværtimod.

I hvert afsnit inviterer Morgenthaler og Grønbech en række eksperter i studiet, som leverer konkrete og benhårde fakta om det akutelle emne til lytterne – senest om kødproduktion. Her konkluderer Morgenthaler sidst i programmet: ”Det er en superdårlig idé at spise drøvtyggere”.

Hvorfor det er en superdårlig idé at spise drøvtyggere, og hvorfor du skal overveje at købe secondhandtøj næste gang, du mangler tøj, kan du få svar på hver fredag kl. 10.03 på P1. Du kan også finde Klimatestamentet i din podcast-app.

Varighed: 30 minutter.

Tekst af Ditte Hedegaard Davidsen, foto af Emma Slebsager.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *