The biggest story in the world

The Biggest Story in the World

Foretrækker du action packed podcasts frem for dem, hvor to mennesker sidder og taler sammen? Eller interesserer du dig for formidling, klimaforandringer og aktivisme? Så er den britiske avis The Guardians spændende og nærværende podcast The Biggest Story in the World en podcast for dig!

The Biggest Story in the World er en dokumentar om et team af de bedste journalister på The Guardian. Den afgående chefredaktør samler dem i første afsnit omkring sig og giver dem en udfordring: Han har et halvt år tilbage i stillingen som chefredaktør, og da den globale opvarmning i hans øjne er århundredets vigtigste historie, vil han have dem til at skabe så meget fokus på klimaforandringer, som de overhovedet kan.

Hvert afsnit har sin egen vinkel på processen og giver et indblik i, hvordan det journalistiske arbejde foregår behind the scenes. Skal de satse på at påvirke politikere eller borgere? Hvad er de gode argumenter for ikke at brænde olie og kul egentlig? Hvordan kan man engagere folk i en sag, der er så abstrakt som klimaet? Og hvad med økonomien – kan den bære, hvis kul- og olieindustrien kollapser?

Folk som Naomi Klein, Daniel Kahnemann, George Monbiot og Tim Jackson deltager og siger kloge ting, og divestment-ideen bliver vendt og drejet. Ud over eksperterne er journalisterne selv på banen med forskellige indgangsvinkler (følelser! religion! tal!), og da de på et tidspunkt spørger avisens læsere om, hvad de kunne tænke sig at læse om klimaet, siger en af dem: I’d like to see more of what I can do to help and less of what I have done to cause the problem.

Ja, vi siger det bare: Hør den, og husk at starte fra afsnit 1. Vi har kun én advarsel: Den er så fængende, at du ikke kan holde op med at lytte, før du har hørt alle 12 afsnit!

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *