The Minimalists

The minimalists

Every little thing that you think that you need
every little thing that’s just feeding your greed
well I bet that you’d be fine without it.

Ordene ovenfor er fra introsangen til podcasten The Minimalists, som kort sagt handler om at leve et mere meningsfuldt liv med færre ting. Værterne Joshua og Ryan har i årevis drevet bloggen The Minimalists sammen og skrevet om deres udvikling fra businessverdenens forbrugsræs til minimalistiske, mere gennemtænkte liv uden gæld og med mere mening.

Podcasten er reklamefri, hvilket specielt skiller sig ud i USA, hvor de fleste podcasts starter med en takketale til afsnittets sponsorer. Det illustrerer meget godt, hvad Joshua og Ryans intention er: At hjælpe lytterne til at vriste sig løs af forbrugspresset og tale om andre ting end ting.

Hvert afsnit tager omkring en time og er bygget op om et tema som fx børn, karriere, penge, forhold eller prioritering. Det er lytternes spørgsmål som afgør, hvad afsnittet kommer til at handle om, for hele podcasten er en slags Q&A-føljeton. Det betyder, at der nogle gange går lidt gentagelse i den, fordi mange lyttere spørger om ting som: “Hvor mange ting må man eje som minimalist?” eller “Hvad gør jeg, når jeg har smidt alle mine ting ud?”. Her er svaret altid, at der ikke findes en ten step guide to receiving your minimalist diploma.

I det hele taget er Joshua og Ryans svar ofte fulde af humor og selvironi og befriende fri for regler og kassetænkning. Minimalisme ser forskellig ud for alle, fordi vi har forskellige prioriteter i vores liv. Lidt ligesom to bæredygtige liv heller aldrig er ens. Det handler om at finde ind til det, man synes er vigtigt, og forsøge at skrælle det uvigtige væk. Den pointe tror vi, at alle kan lære noget af – uanset om man har lyst til at skille sig af med sine fysiske ting eller ej.

  • Find The Minimalists på iTunes, Soundcloud eller  i din foretrukne podcast-app.

Hvis du vil have minimalisme til øjnene også, så viser vi Joshua og Ryans film Minimalism: A Documentary About the Important Things i Aarhus’ hyggeligste biograf Øst for Paradis den 23. februar. Haps din billet her, hvis du vil med!

4 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *