Trend på P1

p1-trend-podcast

Hvor mange forbrugere foretrækker lokal mad frem for økologisk? Det er et af de spørgsmål, som Trend på P1 stiller og får svar på. Den nye programserie er lige nu i radioen hver uge, men kan også hentes i iTunes og andre programmer, hvor du finder dine podcasts.

Du kender måske værterne Anne Glad og Flemming Møldrup fra tv-programmet Kender du typen?. De er glade for generaliseringer, og de fleste af programmernes fakta er basseret på en Gallup-undersøgelse, de har fået lavet.

Bliv klogere på bæredygtige trends

Første program handler om et liv uden kød. Allerede her blev vi hooked, for det er spændende at høre, hvordan danskerne bredt set tænker om netop kødspisning. De tager kun fat i trends, man kan “måle”, og supermarkederne kan godt måle, at danskerne – især i hovedstaden – spiser mindre kød.

De efterfølgende programmer handler om ting som deleøkonomi, lokal mad, sundhed og forbrugere, der har magten. Nogle emner har ikke direkte noget med bæredygtighed at gøre, men det er alt sammen forbundet og derfor super spændende, hvis man interesserer sig for forbrugertrends.

De to værter er nuancerede og inviterer seje mennesker i studiet, men fordi de stadig beskæftiger sig med ting, man kan måle, kan menneskelige nuancer blive tabt. Sådan er det, når man snakker trends, og det skal man lige vænne sig til. Efter hvert afsnit bliver den omtalt trend bedømt på holdbarhed og udbredelse, og de to værter er heldigvis meget optimistiske om, at de bæredygtige trends ikke er døgnfluer.

  • Hør med i radion hver torsdag mellem 9 og 10, eller download via iTunes eller din yndlingspodcastapp.

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *