Back to top

Bliv en del af løsningen med Natur:Retur-linjen på Højskolen Østersøen

Annonce i samarbejde med Højskolen Østersøen.

Hvad er det bedste du kan gøre for din fremtid og for planetens? Et højskoleophold der giver dig venskaber, kundskaber og oplevelser for livet er ret højt på listen, og derfor er vi super stolte af at kunne præsentere samarbejdet med Højskolen Østersøen.

Natur:Retur er en ny linje på Højskolen Østersøen, hvor du kan stifte bekendtskab med mange forskellige perspektiver omkring bæredygtighed, klima og naturen.

Linjen er styret af biolog Katrine Turner, der bygger undervisningen på tværfaglighed og naturvidenskab. Som elev bliver du taget med ud i baggårdslandbruget, hvor der skal jord under neglene. Det er et højskolekursus, hvor du får indgående teoretisk viden omkring den kompleksitet klima og miljø indeholder og samtidig får værktøjerne til at kunne gå aktivt ud i verden og arbejde med forskellige NGO-projekter eller læse videre på en naturvidenskabelig uddannelse. Natur:Retur handler nemlig om at blive en del af løsningen på vores klimaproblemer og at finde hoved og hale i fup og fakta.

Vi mødtes med Katrine på en varm dag i juni, hvor hun fortalte, hvordan hun har sammensat Natur:Retur-linjen, og hvorfor hun glæder sig til næste sæson på Højskolen Østersøen.

Forbundet med naturen og årstiderne

Forløbet er skruet sammen så det følger årstiderne fra sensommer til vinter. Fra ude til inde, og fra lokalt til globalt. I løbet af opholdet vil du komme til at lære om alt fra dyrkning af grøntsager og urter til hvordan du kan gå ud i verden og gøre en forskel med det du har lært på højskolen.

I løbet af dit højskoleophold på linjen Natur:Retur vil du:

Få et tæt kendskab til naturen i nærområderne

I starten af opholdet vil der være stor fokus på at komme ud i naturen og lære, hvad der kan spises og dyrkes, og hvad der kan bringe os tættere på en forståelse af den natur, der omgiver os.

Det er et af Katrines store passionsområder, da hun som biolog og vildhave-entusiast elsker planter, bier og alt det vi vinder ved at være en del af det omkringliggende miljø.

Komme på studietur til Tjernobyl og Ukraine

I efteråret er der planlagt en to ugers studietur sammen med linjen Verdensborger, hvor turen går til Ukraine – inklusiv tre enkeltstående dagsudflugter til Tjernobyl for at se, hvordan naturen har helet sig selv og generobret området.

“Det er sådan verden kunne se ud, hvis vi opgav at tæmme den.” som Katrine siger det med tydelig begejstring i øjnene. Hun forsikre om, at det er ganske sikkert når man kun tager dagsture. Og resten af regionen har også masser at byde på.

Lære om det globale udsyn og aktivisme

Hen mod slutningen af året vil fokus være flyttet fra det lokale, og regionale til det globale syn – på verden, naturen og klimaet. Endnu et område, der ligger Katrine meget på sinde. Men man må forstå den verden, som ligger lige uden for ens dør før man kan forstå resten.

Udover de naturfaglige fag, kan man nemlig kombinere linjen med fag om samfund, kultur og politik.

Den nye linje tager også højde for de mange drømme og perspektiver du kommer med når du vælger at tage på et højskoleophold. Derfor kan du selv være med til at skræddersy retningen for din Natur:Retur-linje, så den passer til lige netop dig. Du kan vælge at fordybe dig i din fremtid som studerende på en videregående uddannelse, hvor du vil blive introduceret for højt fagligt niveau, naturfaglige metoder og vejledning, der kan ruste dig til din kommende uddannelse. Eller du kan kaste dig ud i at blive klogere på, hvordan man starter og kører en bæredygtig forretning. Her vil du få et realistisk indblik i de arbejdsopgaver og problemstillinger, som uomtvisteligt er en del af at drive en bæredygtig virksomhed. Og du vil løbende kunne finde sparring om dine fremtidige valg og muligheder.

Fælles for begge linjer og for Natur:Retur-linjen i det hele taget er fokus på bæredygtighed, dets kompleksitet og på de løsninger, du kan blive en del af.

En højskole i omstilling

Alle linjerne på Højskolen Østersøen er bygget op om 3 moduler á 6 uger, hvor der løbende vil være tværfaglige projekter. På den måde får du ikke kun en stor indsigt i klima og miljø, men får også et indblik i samfundsmæssige fænomener og problemstillinger. Det er alt i alt et højskoleophold for dig, der er nysgerrige på verden omkring dig.

Men det er ikke kun den store verden, der er til diskussion. Højskolen selv ønsker også at være mere bæredygtig, og den process kan du være med til at sætte præg på gennem et længere ophold.

Helt lavpraktisk starter højskoleopholdet d. 11. august, og for 1.295 kr. om ugen er hele opholdet dækket ind med kost, logi, ekskursioner og undervisning. Herudover kommer der udgifter til den valgfrie studietur.

Om underviseren – din personlige natur-mentor

Katrine Turner er uddannet biolog og forfatter til Naturhaven – den mangfoldige have og har blandt andet arbejdet med at plukke vilde urter til restauranter, designet haver på blandt andet Naturhistorisk Museum Aarhus og restaurant Gemyse. Derudover har hun været i Afrika og arbejde på forskellige projekter om bæredygtigt landbrug, skovbrug og økosystemtjenester. Katrine ser sine kursister i øjenhøjde og formår at formidle kompliceret indhold på en let forståelig og pragmatisk måde. Hun kan om nogen klæde dig på til at komme retur til naturen.

 

 

Author avatar

Sustain Daily

https://www.sustaindaily.dk
Sustain Daily er et webmagasin og bloggernetværk om bæredygtig livsstil. Vi arbejder på højtryk med at give dig den skarpeste information, de mest inspirerende historier og de bedste tips og tricks. Hvis du har idéer, kritik eller en invitation til noget, vi skal være med til, så send os en mail på kontakt@sustaindaily.dk

Post a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *